Nova vest
Tenis

Nedelja, 22.04.2012.

17:32

Đoković: "Bio sam odsutan"

Srpski teniser Novak Đoković rekao je posle poraza od Nadala u finalu mastersa u Monte Karlu da je Španac zasluženo pobedio, a da on nije bio na svom nivou.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

"Ne želim ni na koji način da umanjim Rafinu pobedu. Bio je bolji i zasluženo je trijumfovao. Sa druge strane, ja nisam imao dovoljno energije."

"Pshički sam se ispraznio, igrao sam dobro na celom turniru, a danas sam imao loš dan. Za pobedu nad Rafom trebala mi je dodatna snaga, koju nisam imao."

"On uvek odlično igra na šljaci. Igrao je koliko mu je bilo potrebno za pobedu. Napravio sam dosta neiznuđenih grešaka. Nisam bio prisutan i nisam dobro igrao. Nadal je imao inicijativu u prvom setu, napravio brejk i to je bilo dovoljno. Nisam ga naterao da igra svom snagom. Bio sam tu samo da prebacujem lopticu."

Đoković je prvi set izgubio sa 6:3, svi su očekivali da će u nastavku zaigrati bolje, ali Nadal je osvojio prva četiri gema i na kraju zasluženo pobedio.

"Nikada nisam bio u ovakvoj situaciji. Zbog svih okolnosti srećan sam što sam došao do finala. Ovo je psihološki bila veoma teška nedelja za mene. Dobio sam tri meča od kad su mi stigle loše vesti. U finalu sam se suočio sa boljim igračem i nisam mogao da ga pobedim. Nadam se da ću imati dovoljno vremena da se oporavim i napunim baterije."

Đoković je rekao da još uvek nema planove za naredne nedelje kada je tenis u pitanju.

"Videćemo. Tek je završen ovaj turnir, razgovaraću sa svojim timom i porodicom i odlučiti šta je najbolja opcija za mene. Za početak, otići ću na grob svog dede, jer nisam bio na sahrani.", zaključio je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve