Nova vest
Tenis

Petak, 16.03.2012.

20:53

Federer ponovo prejak za Del Potra

Treći teniser sveta Rodžer Federer plasirao se u polufinale turnira u Indijan Velsu, pošto je savladao Argentinca Huana Martina del Potra sa 6:3, 6:2.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Jedinih problema Rodžer je imao u prvom gemu kada je spasao dve brejk lopte. Posle toga Federer je kontrolisao ceo meč i lako je došao do pobede, četvrte nad Delpom ove sezone. U borbi za finale Švajcarac će se sastati sa boljim iz okršaja Rafaela Nadala i Davida Nalbandijana.

Slično kao u duelu sa Belučijem, Federer je nešto sporije počeo meč, ali ovoga puta nije platio cenu. Iako mu prvi servis uopšte nije išao i iako se suočio sa dve brejk lopte, Rodžer je uspeo da osvoji prvi gem.

Na obe brejk lopte Federer nije pogodio prvi servis i Del Potro je imao aktivan poen, ali je oba puta pogrešio.

Prvi gem obeležila je jedna kontroverza – pri jednom od izjednačenja Argentinac je tražio ’čelendž’ posle asa Švajcarca, a mašina je zakazala i snimak nije mogao da se vidi. U skladu sa pravilima, prvobitna odluka ostala je da važi, iako se i na usporenom snimku jasno videlo da je loptica završila u autu.

Delpo se dobrano iznervirao i ušao u raspravu sa sudijom Lajanijem, a već u sledećem gemu pretrpeo je brejk. Rodžer je ušao u udarac, dvema skraćenim lopticama poremetio je Argentinca i realizovao je drugu od tri uzastopne brejk šanse – 2:0.

Početak seta u potpunosti je odredio njegov ostatak – Federer je došao do prave igre, poboljšao je servis i do kraja nije imao nikakvih problema da sačuva ’svoje’ gemove. Posle 38 minuta igre bilo je 1-0 u setovima za Rodžera (6:3).

Već u prvom gemu drugog seta Federer je dodao gas na servis Argentinca i sa nekoliko sjajnih udaraca uspeo je ponovo da napravi brejk na samom početku.

Tako je Delpo ponovo došao u situaciju da juri rezultat, a Rodžer je igrao rasterećeno i kretao se fantastično. Karaktetrističnim ’insajd-aut’ forhendom Federer je osigurao novi brejk, poveo sa 4:1 i tako je definitivno rešio pitanje pobednika.

Meč je potrajao još nekoliko minuta, a Rodžer je slavio sa 6:3, 6:2 za nešto više od jednog časa igre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu