Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 30.01.2012.

14:19

Nole za B92: "Gren slem? Što da ne"

Posle osvajanja Australijan Opena Novak Đoković ostao je jedini teniser koji ove godine može da osvoji kalendarski Gren slem.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Igrom kakvu je prikazao od početka prošle sezone sigurno je da Đoković može da dođe do tog uspeha, što je do sada učinio samo jedan čovek, Rod Lejver.

"Bio sam u sličnoj situaciji 2008. i prošle godine, kada sam osvojio prvi Gren slem sezone. Zato se otvara tema za razgovor da li jedan igrač ima mogućnost da osvoji taj istorijski Gren slem, što je samo jedan igrač u istoriji uspeo. To je neverovatno priželjkivati i očekivati, ali ništa nije nemoguće", rekao je Đoković za B92.

Prvi sledeći Gren slem je Rolan Garos, koji se igra od 27. maja do 10. juna, a upravo osvajanje tog turnira je sledeći cilj za srpskog tenisera.

"Tempiraću formu za Gren slemove i Olimpijske igre u Londonu. To mi je sad cilj, na Rolan Garosu nikada nisam igrao finale, to je jedini Gren slem koji nisam uspeo da osvojim, i sigurno je da ću usmeriti svu svoju energiju za taj turnir“, naglasio je Đoković.

Više o uspehu Đokovića možete da pročitate u temi Saše Ozma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve