Nova vest
Tenis

Sreda, 31.08.2011.

13:09

B92 tipovi, treći dan US opena

Trećeg dana US opena na programu je 30-ak mečeva prvog i drugog kola u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Od svih mečeva za analizu i prognozu izdvojili smo tri – Marija Šarapova – Anastasija Jakimova, Endi Mari – Somdev Devarman i Sabine Lisicki – Venus Vilijams.

Preporučujemo vam da izbegnete okršaj Iznera i Bagdatisa, kao i duel Cibulkove sa Falkoni. Svoje mišljenje i svoje prognoze podelite sa ostalima putem komentara.

Marija Šarapova – Anastasija Jakimova

Šarapova je turnir počela prilično loše, ali je uspe da u tri seta pobedi 19-godišnju Britanku Loru Robson. Ipak, Ruskinja je u dobroj formi, nedavno je slavila u Sinsinatiju i treća je nositeljka u Njujorku. Jakimova ima nepunih 25 godina, visoka je samo 165cm i zauzima 84. poziciju na WTA listi. U prvoj rundi savladala je mladu Nopavan Lerčevakarn sa 2-1 u setovima, što joj je bio prvi trijumf na US openu u karijeri. U jedinom dosadašnjem međusobnom okršaju slavila je Šarapova – 2009. na Rolan Garosu bilo je 6:3, 1:6, 6:2.

Tip: Teniserke kalibra Šarapove retko kada ’vežu’ dva tako loša meča uzastopno. Npr. na Vimbldonu Ruskinja je posle mučenja sa Robsonovom dobila Zakopalovu sa 6:2, 6:3, a isti broj gemova izgubila je i u narednom meču posle pobede u tri seta nad Garsijom na Rolan Garosu. Uz to, za lagani trijumf nad Jakimovom nije joj ni neophodna bogzna kakva partija. Trijumf Šarapove u dva seta, a Beloruskinja ne bi trebalo da uzme više od šest gemova. Znači, tip su ’minus gemovi’.

Ostale tipove pogledajte ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve