Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 22.08.2011.

20:26

TSS ispravio sporni član 37 Statuta

Skupština Teniskog saveza Srbije usvojila je odluku da se ispravi član 37 Statuta, koji nije bio u skladu sa Ustavom Srbije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Taj član predviđao je da "Statut stupa na snagu ili danom njegovog usvajanja na Skupštini udruženja ili određeni broj dana od dana usvajanja na Skupštini udruženja".

Na nepravilnost člana 37 Statuta, kako se navodi na sajtu TSS-a, "ukazala je grupa klubova na burnoj Skupštini održanoj 25. januara 2011. godine".

Na sednici Skupštine održanoj u beogradskom hotelu Kontinental na dnevnom redu našli su se još završni račun za 2010. godinu, zatim izveštaj revizora o radu TSS-a za proteklu godinu, razmatranje i usvajanje budžeta za 2011. godinu, kao i izbor revizora koji će izvršiti reviziju za poslovnu 2011. godinu.

Generalni direktor saveza Dušan Orlandić rekao je da je "završni račun za proteklu godinu pokazao da je TSS radio u skladu s pozitivnim propisima, a s pozitivom je i završena prošla godina".

Predsednik Upravnog odbora Toplica Spasojević je kazao da se nada da će prihodi u 2011. godini "biti veći, imajući u vidu Dejvis kup, sponzore, donacije..."

"Kada je reč o rashodima, napomenuo bih međunarodni junorski program, organizaciju turnira u Srbiji, počev od najmlađih kategorija pa do fjučersa", dodao je Spasojević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve