Nova vest
Tenis

Nedelja, 21.08.2011.

18:30

Novak predao, Mariju titula

Škot Endi Mari osvojio je Masters u Sinsinatiju, pošto mu je u finalu predao Novak Đoković pri rezultatu 6:4, 3:0.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Prvi reket sveta imao je mnogo problema sa umorom i povredom, te je posle medicinskog tajm-auta, ali i vrhunske igre raspoloženog Marija, morao da preda.

Ovo je bio 11. susret dvojice tenisera, a peta pobeda Marija.

Srpski teniser je do sada u 2011. godini osvojio devet titula u isto toliko finala. Ovo mu je prvi poraz u finalu, a tek drugi ove sezone.

Pored Đokovića, Srbija u Sinsinatiju ima još dva predstavnika u finalu. U konkurenciji dublova zajedno sa Francuzom Ljodrom igra Nenad Zimonjić, dok je u ženskom finalu Jelena Janković koja se sastaje sa Marijom Šarapovom.

Mari je očigledno u meč ušao sa mnogo više motiva i to se videlo po rezultatu. Đoković u prva dva servis gema nije osvojio nijedan poen na drugi servis i Britanac je odmah napravio brejk i tako stekao startnu prednost.

Uspeo je Novak u trećem gemu da spasi jednu brejk loptu i dobije prvi gem, ali je bilo vidljivo da se Mariju više igra. Prve prilike za brejk Novak je imao u šestom gemu. Sačekao je nešto slabije servise rivala, propustio je prvu šansu, ali je već drugu iskoristio i izjednačio je na 3:3.

Najvažnija stvar kada se napravi brejk je da se dobije naredni servis gem, a to Đoković nije uspeo da uradi. Mari se izborio za dve vezane brejk lopte, iskoristio je drugu nakon iscrpljujućeg poena i vratio prednost.

Sledi lagan servis gem za Marija, koji je odličnim dubokim loptama sve pogađao, a potom i novih 0:30 na Novakov servis, posle dva odlična pasing šota. Ipak, Novak vezuje nekoliko dobrih napada i osvaja gem.

Ipak, Mari nastavlja da igra vrhunski na svoj servis i lako dolazi do 40:0. Sledi jednako dobar odgovor Novaka, koji dobrim napadom i drop šotom spasava dve set lopte, ali pri trećoj pravi veliku grešku, šalje lopticu u mrežu, a Mari vodi 1-0 u setovima.

Očigledna je bila iscrpljenost Novaka, ali i oštar bol u desnom ramenu, zbog kojeg je zatražio medicinski tajm-aut. Koincidentalno, Tomaš Berdih je zbog sličnog problema predao Novaku meč u subotu u polufinalu.

Iako se Novak opredelio da nastavi meč, videlo se da ga povreda ozbiljno muči i da zbog nje ne udara dovoljno dobro. Mari već u prvom gemu lako dolazi do novog brejka, a potom osvaja gem na svoj servis sa nulom.

U trećem gemu Novak se borio, ali Mari pravi novi brejk i svetski broj jedan potom je morao da preda.

U prvih šest godina karijere, Đoković je predao osam mečeva, a u prethodne dve godine i osam meseci svega dva, Krajinoviću u Beogradu prošle godine, i sada Mariju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

217 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve