Nova vest
Košarka

Petak, 12.09.2014.

14:50

Đorđević: Bez straha na evropske prvake

Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević kaže da će njegov tim igrati bez straha sa Francuskom u polufinalu SP, ali da je protivnik izvanredan.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

“Igramo protiv šampiona Evrope, mnogo ih poštujemo, ali ulazimo u meč bez straha. Svaka sitnica može biti presudna u ovakvom meču – skokovi, brza tranzicija, sve to će nam biti neophodno protiv atletske ekipe. Znamo da protiv njih moramo da pružimo svoju najbolju partija kako bismo pobedili“, kaže Đorđević.

’Orlovi’ su u osmini finala pobedili Grčku, potom je pao i Brazil, a sada je na redu najteži rival – Francuska osokoljena pobedom nad domaćinom Španijom.

“Dobro raspoloženje, svi jedva čekamo da počne meč. Imamo dobru koncentraciju, volju, želju, sve što je potrebno. Pred nama je prilika za kakvu moramo da budemo spremni da je prihvatimo. Francuska je ekipa koja već dve godine u nizu pobeđuje Španiju, za koju kažu da je najbolja u Evropi i svetu. Mi im kao takvima i pristupamo. Poštovanje, a ne strah“, rekao je Đorđević i dodao:

“Nisu oni tek tako postali prvaci Evrope. To je dug proces, ovaj tim se stvara već godinama. Njihovi rezultati nisu slučajnost, već dobro planiran proces. Ovo što se sada dešava jeste potvrda njihovog kvaliteta – mi igramo protiv najbolje ekipe u grupi. To su pokazali pobedom protiv nas, ali i pre neki dan odličnom utakmicom protiv Španije u četvrtfinalu“.

Kapiten reprezentacije Nenad Krstić kaže da svi u timu jedva čekaju meč sa Francuskom, Miroslav Raduljica kaže da je selektor doneo samopouzdanje ekipi, a Dejan Bodiroga veruje u plasman u finale. Isto to poručili su i proslavljeni reprezentativac Dražen Dalipagić, kao i istaknuti treneri Zoran Sretenović i Željko Lukajić

Selektor Francuske Vensan Kole smatra da su obe ekipe napredovale u odnosu na meč u grupnoj fazi, jedan od novih aduta Francuza jeste i Rudi Gober, a pročitajte i očekivanja Borisa Dijaa. .

Utakmica između Srbije i Francuske na programu je od 22 sata, a u prvom polufinalu SAD su pobedile Litvaniju 96:68.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

147 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve