Nova vest
Košarka

Subota, 06.09.2014.

19:50

Francuskoj drama, Hrvatska ide kući

Reprezentacija Francuske drugi je učesnik četvrtine finala Svetskog prvenstva, pošto je savladala Hrvatsku 69:64.

Izvor:

Autor:

Default images

'Trikolori' su imali kontrolu tokom većeg dela meča, dva minuta pre kraja i devet poena prednosti, ali su Hrvati uspeli da se vrate u meč, ali ne i da ga preokrenu.

Imali su 'Vatreni' priliku dvadeset sekundi pre kraja da stignu do vođstva, ali je Bojan Bogdanović promašio trojku preko ruke rivala. Usledila je penal završnica, koju su u korist svoje reprezentacije rešili Nikolas Batum i Tomas Ertel.

Hrvati su bolje ušli u meč, pa su posle deset minuta igre imali prednost od osam poena (15:7). Ipak, Francuzi su od tog trenutka preuzeli kontrolu i već do poluvremena se potpuno vratili u meč. Posebno raspoležen u drugoj deonici bio je Evan Furnije, sa sedam poena, što je njegovo selekciji donelo poen prednosti pred odmor.

Nastavili su prvaci Evrope da igraju u istom ritmu i na startu drugog dela igre, da bi sredinom treće deonice imali i maksimalnih 16 poena prednosti. Repešina ekipa uspela je u nekoliko navrata da se vrati na jednocifren zaostatak, ali se sve činilo gotovo 120 sekundi pre kraja meča – kada su Francuzi 'pobegli' na devet razlike.

Međutim, Bojan Bogdanović u tim trenucima vezuje osam poena i vraća svoju reprezentaciju totalno u život. Francuzi zatim još jednom ne uspevaju da poentiraju, kada je Dio promašio otvorenu trojku iz kornera, ali mu je 'istom merom' uzvratio Bogdanović – čiji pokušaj preko ruke rivala stiže samo do prvog obruča.

Najbolji u pobedničkom timu bio je Nikolas Batum sa 14 poena, Evan Furnije dodao je 13, Mikael Želabal 11, uz šest skokova, dok je Tomas Ertel stao na 10. S druge strane, apsolutno najbolji bio je Bojan Bogdanović, koji je meč završio sa 27 poena i šest skokova, a jedini koji ga je ispratio bio je Ante Tomić sa 17 ubačenih poena.

Simon je ubacio šest, Šarić četiri, a Rudež i Markota samo dva poena.

Francuzi će za plasman u polufinale igrati sa pobedikom meča Španija – Senegal, koji se igra od 22 sata.

U prvom meču dana, selekcija SAD je pobedila Meksiko sa 86:63.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

173 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve