Nova vest
Fudbal

Nedelja, 04.07.2010.

14:11

Nemci hvale svoje heroje

Nemački mediji u izdanjima od nedelje nisu mogli da sakrijun svoje oduševljenje pobedom svog nacionalnog tima nad Argentinom od 4:0.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

’Panceri’ su trijumfom nad timom Dijega Armanda Maradone izborili plasman u polufinale u Južnoj Africi, a u Nemačkoj se sada svi nadaju četvrtoj tituli svetskog šampiona.

„1954, 1974, 1990...“ je bio naslov dnevnih novina „Tagesšpigel“, koje su motiv našle u godinama kada su Nemci prethodna tri puta trijumfovali na Svetskom prvenstvu, uz nadu da će 2010. biti sledeća na listi.

Hvala vam, heroji“, objavio je nedeljni Bild na svojoj naslovnoj strani uz sliku razočaranog Maradone i nemačke kancelarke Algele Merkel. „1-0 Miler, 2-0 Klose, 3-0 Fridrih, 4-0 Klose. Da, vi ste naši Heroji. Da, mi vas nikada nećemo zaboraviti. Da, mi smo u polufinalu“, dodaje se u tim novinama.

Nezamislivo, neverovatno. Ovo se ne može iskazati rečima. Fudbalski Bog je pogledao Nemačku. Pobedili smo Argentinu sa 4-0, u polufinalu Svetskom prvenstvu i igramo najlepši fudbal na celom svetu“.

„Berliner Kurijer“ potučuje svojim čitaocima: „Svojim sinovima dajte ime Jogi“, misleći na selektora Nemaca Joahima Leva. „Ovo je najslađa pobeda svih vremena“, dodaje se u izdanju od nedelje, „Kako niko još uvek nije došao do nas i rekao nam: Probudite se, sve ovo je san“.

Posle brbljanja Maradone o nemačkom timu pre meča Bild nije mogao da odoli da ne likuje zbog njegovog poraza pa je na naslovnoj strani osvanulo „Plači zbog mene Argentino“, uz sliku Leva koji gleda u njega dok plače na ćerkinom ramenu.

„Velt am Sontag“ je kao naslov stavio „Ooooo, to je bilo dooooobro“, uz asocijaciju na zvuk vuvuzela, uz naslove „Nemački najlepši tango“ i „Fudbalski svet leži pod nemačkim nogama“ unutar novina“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve