Nova vest
Fudbal

Utorak, 15.06.2010.

22:34

Grupa A: Južna Afrika - Urugvaj (20:30h)

Prvi meč drugog kola Svetskog prvenstva u Južnoj Africi odigraće, u okviru A grupe, selekcije domaćina Južne Afrike i Urugvaja.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Taj meč se igra u terminu od 20:30 časova, na stadionu Loftus Versfelt, u Pretoriji.

Nakon prvog kola sve reprezentacije u A grupi imaju po bod, pa sva četiri tima i dalje podjednako konkurišu za plasman u drugu fazu takmičenja.

Selekcija Južne Arfrike je na kraju ipak remizirala sa nezgodnim Meksikom (1:1), iako su domaćini vodili sve do 79. minuta.

"Za većinu igrača ovo je bila prva utakmica na Mundijalu. Neiskustvo i trema, proistekla iz velike želje za dokazivanjem, razumljivi su u takvoj situaciji", rekao je reprezentativac Južne Afrike Stiven Pienar.

Defanzivac Bongani Kumalo podsetio je da je cilj nacionalnog tima plasman u osminu finala i poručio da njegovi saigrači i on ne odustaju od toga.

"Mislim da smo sposobni da ispunimo obećanje dato naciji", istakao je Kumalo pred duel sa Urugvajem.

Prema računicama selektora Južne Afrike Karlosa Alberta Pareire, za prolazak u drugu fazu takmičenja Južnoj Africi su potrebna četiri boda, što praktično znači da će njegovi izabranici protiv Urugvaja morati da pobede.

U sredu je u Južnoj Africi Dan mladih - praznik kojim se obeležava početak ustanka u Sovetu 1976. godine, kada su se studenti pobunili protiv rasne diskriminacije na univerzitetima. Južnoafrički fudbaleri istakli su da će dati sve od sebe da naciji ulepšaju taj praznik.

Urugvajci su zadovoljni osvojenim bodom u meču sa Francuskom, a utisak je da su iz te utakmice nekadašnji šampioni sveta izvukli ono što su želeli. U taboru te južnoameričke selekcije smatraju da je, bez obizra na veliku podršku sa tribina, duel sa Južnom Afrikom najlakši u grupi.

"Uvek sam govorio da rezultat prvog meča u mnogome određuje uspeh na velikom takmičenju. S obzirom da su obe utakmice u prvom kolu završene podelom bodova, možemo reći da u našem slučaju rasplet počinje od drugog kola", istakao je selektor Urugvaja Oskar Tabarez.

Uprkos nizu zamerki upućenih na račun napadača Ajaksa Luisa Suaresa na utakmici protiv Francuza, Tabarez je najavio da će mu i protiv Južne Afrike pružiti šansu.

"Svaka utakmica je priča za sebe – mi sada igramo protiv Južne Afrike, a potom nas očekuje i duel sa Meksikom, što je opet potpuno druga priča. Nadam se da ćemo protiv Južne Afrike bolje kontrolisati loptu u odnosu na meč protiv Francuske. Južna Afrika je tim sa dobrim i veoma brzim igračima, što znači da moramo biti veoma oprezni", ocenio je napadač Urugvaja Dijego Forlan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu