Nova vest
Fudbal

Nedelja, 13.06.2010.

15:23

Gol Korena, posle greške golmana, za pobedu Slovenije

Reprezentacija Slovenije golom Roberta Korena posle greške golmana Šaušija u 79. minutu pobedila je reprezentaciju Alžira.

Izvor:

Autor:

Default images

I na rezultat druge utakmice prvog kola u grupi C uticala je velika greška golmana.

Prvu pobedu Sloveniji na Svetskim prvenstvima doneo je Robert Koren desetak minut pre kraja susreta. Šutirao je kapiten Slovenije iskosa sa leve strane, njegov udarac je išao ka golu, malo iznad zemlje, ali je golman Šauši katastrofalno reagovao.

Utakmicu je obeležilo i isključenje napadača Alžira Rafika Gezala u 73. minutu posle drugog žutog kartona.

Alžirci su prvi put na Mundijalu posle 24 godine, i Slovencima je ovo drugi Mundijal, pre osam godina u Japanu i Južnoj Koreji dva puta su poraženi, a jednom igrali nerešeno.

Posle remija u prvoj utakmici grupe C između Engleske i SAD (1:1) oba reprezentacije želele su pobedu u ovom meču.

Ipak, u prvih 45 minuta obe tima su delovala dosta bezidejno. Prvu priliku na meču imali su Alžirci, dobro je šutirao fudbaler Portsmuta Belhađ, ali je golman Samir Handanović odlično odbranio. Igralo se uglavnom na sredini terena, a oba tima su udarcima van šesnaesterca pokušavala da dođu do gola.

Slovenci su najbolju priliku u prvom delu igre imali u 43. minutu kada je Valter Birsa precizno šutirao pod samu prečku, ali je golman Šauši dobro intervenisao. Fudbaler Oksera je i dva minuta kasnije bio u dobroj poziciji, šutirao je ka golu, mada je mogao da asistira. Birsa se pravdao da nije čuo saigrače zbog buke sa tribina.

Posle prvih 45 minuta, samo sedam šuteva ka golu.

U nastavku Alžirci su imali prvu prilku, posle centaršuta sa desne strane Đebur je primio loptu grudima, ali ga je Šuler izgurao u gol aut. Prvu izmenu na meču napravio je slovnački selektor Kek, izašao je Dedič, a ušao Zlatan ljubijankič.

Jebda, fudbaler koji je postigao gol protiv Egipta koji je Alžirce doveo na Mundijal, u 56. minutu je iz solidne pozicije loše šutirao, pa je golman Handanović lako odbranio.

Prva izmena u ekipi Alžira dva minuta kasnije, izašao je Đebur, a ušao Abdelkader Gezal. Oba selektora napravila su izmene napadača. Gezal je posle samo 20 sekundi u igri dobio žuti karton.

U 73. minutu Gezal dobija drugi žuti karton zbog namernog igranja rukom u protivničkom šesnaestercu, tako da je Alžir poslednjih 20 minuta igrao sa igračem manje, bez napadača u postavi.

I onda u 79. minutu gol. Šutirao je kapiten Slovenije Robert Koren iskosa sa leve strane, njegov udarac je išao ka golu, malo iznad zemlje, ali je golman Šauši katastrofalno reagovao.

Do kraja utakmice Alžirci su uspeli da ozbiljnije priprete golmanu Handanoviću.

U drugom kolu Alžir se sataje sa Engleskom, dok Slovenci igraju protiv SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve