Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 17.06.2010.

23:07

Nemačka - Srbija (13.30h), utakmica istine

U prvoj utakmici drugog kola grupe D Svetskog prvenstva na stadionu Nelson Mendela Bej u Port Elizabetu sastaju se reprezentacije Nemačke i Srbije.

Izvor:

Autor:

Default images

Posle poraza od Gane Srbija više nema pravo na grešku, selektor Antić i svi reprezentativci žele pobedu, prvu posle 48 godina, protiv Nemačke na zvaničnim utakmicama.

Selektor Srbije Radomir Antić uveren je u šanse svog tima pred meč sa Nemcima. “Ne smemo da dozvolimo da nas teret koji nosimo spreči da postignemo svoj cilj", rekao je Antić.

"Naš naredni protivnik je tim koji je pokazao najbolju igru u prvom kolu Svetskog prvenstva. Kvalitet njihove igre je bio odličan, a mi smo, nažalost, izgubili prvu utakmicu tako da moramo da odigramo bolje. Nemačka je tim sa odličnim balansom između igrača i posebno imaju talentovane mlade igrače i oni daju poseban kvalitet toj reprezentaciji. Oni su spremni za budućnost, a ja neću izdvajati nijednog igrača jer su odigrali odlično kao tim”, istakao je Radomir Antić.

Selektor Srbije nije želeo da saopšti tim koji će početi utakmicu, ali je sigruno da će na mestu suspendovanog Aleksandra Lukovića igrati Neven Subotić.

"Mislim da će Subotić biti odlična zamena za Lukovića ,ali vam neću reči ko će biti ostala desetorica”, izjavio je selektor Srbije.

Prvotimac Herte Gojko Kačar veruje da Srbija ima dovoljno kvaliteta da ostvari pozitivan rezultat u meču sa Nemačkom.

Igram već dve godine u Bundesligi, uglavnom znam igrače iz Nemačke, većina iz Bajerna, pošto su uzeli sve što se može. Mi verujemo u sebe i imamo kvalitet da napravimo pozitivan rezultat“, rekao je Gojko Kačar.

Zdravko Kuzmanović, tragičar utakmice sa Ganom kada je nesrećno igrao rukom, smatrada je najjače oružje Nemaca fizička priprema i trčanje.

Svi su mnogo dobri, i oni na klupi, fizički su mnogo jaki, uvek spremni da 90 minuta trče, to je najveća jačina, ako budemo ušli 100 posto u meč i budemo maksimalno koncentrisani možemo im parirati“, rekao je Zdravko Kuzmanović.

Novi fudbaler moskovkog CKSA Zoran Tošić veruje da je susret sa Nemcima pravi momenat za dokazivanje.

Mislim da je ovo utakmica posle koje nema popravke, zajedno smo dve godine, napravili veoma dobar kolektiv. Ova utakmica je momenat da pokažemo da li smo pravi ili nismo. Verujem i znam da će svako dati više od 100 odsto od sebe“, zaključio je Zoran Tošić.

Vezni fudbaler nemačke reprezentacije Sami Kedira, došao je Mundijal kao zamena za povređenog kapitena Mihaela Balaka, i smatra da opasnost po nemačku odbranu preti od visokog Nikole Žigića.

"Pažljivo smo razmatrali taj deo igre Srbije. Moraćemo da osvojimo te lopte poslate Žigiću“, izjavio je Sami Kedira.

Hasni Flik, pomoćnik Joakima Leva, poziva na oprez i veruje da Nemačka može da odigra bolje nego protiv Australije.

"Srbije je ovo poslednja prilika da ostane na turniru i moramo da budemo jako oprezni i koncentrisani. Ali, samouvereni smo. Australija nije merilo, a Srbija je jako dobra, njeni fudbaleri nastupaju u vrhunskim evropskim klubovima. Moraćemo da popravimo ono što smo radili protiv Australije i ubeđeni smo da možemo to da uradimo“, rekao je Hansi Flik.

Selektor Nemačke Joahim Lev upozorio je svoj tim da ne sme da se opušta posle ubedljivog početka turnira.

Pogodio ih je poraz od Gane, ali imaju vrlo jak tim. Mogu da dominiraju i diktiraju tempo meča i moraju da pobede, što ih sve čini opasnim protivnikom“, rekao je Joakim Lev.

Defanzivac Bajerna Holger Badštuber ocenio je da će Srbija biti opasna sada kada je priterana uza zid.

Znamo koje igrače imaju, neki su iz Bundeslige. Dobro smo počeli, ali ovo će biti drugačija utakmica od one sa Australijom“, izjavio je Holger Badštuber.

Utakmica Nemačka - Srbija na programu je od 13.30 časova na stadionu "Nelson Mendela Bej" u Port Elizabetu, a sudiće Španac Alberto Undijano.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

361 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu