Rojal Bakofeng stadion

Stadion Rojal Bakofeng nalazi se u Fokengu blizu Rusenberga na svero-zapadu Južne Afrike i sagrađen je 1999. godine. Mesto u kome se nalazi stadion središte je nacionalne zajednice Bakofenga. Na površini od 1400 kvadratnih kilometara nalazi se admistrativna jedinica u kojoj živi ova manjina, a glavni grad je upravo Fokeng. Lokalni fudbalski klub Platinium Stars igra svoje mečeve na ovom stadionu.

Izvor:

Ponedeljak, 14.06.2010.

22:21

Default images

Na ovom stadionu igraju se fudbalski i ragbi mečevi, kao i atletska takmičenja. Kapacitet stadiona na XIX Mundijalu je 38.646 mesta. Za potrebe Svetsko prvensta iznad zapadne tribine podignut je krov, a postavljeni su i novi elektonski semafori i nova stolice. Rekonstrukcija stadiona završena je marta 2009. godine i na ovom stadionu odigrano su četiri utakmice za vreme Kupa konfederacija prošle godine.

Rojal Bafokeng stadion je inače drugi najmanji stadion domaćin na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi. Ukoliko reprezentacija Srbije završi grupno fazu takmičenja na Mundijalu kao drugoplasirana u grupi D, svoj meč osmine finala igraće na ovom stadionu.

Mečevi na Rojal Bafonkeng stadionu:

12. jun C grupa Engleska – SAD
15. jun F grupa Novi Zeland – Slovačka
19. jun D grupa Gana – Australija
22. jun A grupa Meksiko – Urugvaj
24. jun E grupa Danska – Japan
26. jun C1- D2

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: