Nova vest
Fudbal

Petak, 04.06.2010.

12:25

Emerton: "Iskustvo je neprocenjivo"

Dugogodišnji član australijskog tima Bret Emerton ponovo će biti sastavni deo reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, gde "kenguri" planiraju da naprave iznenađenje. Tridesetjednogodišnji Australijanac iza sebe ima dobru sezonu u Blekburnu, kao i 12 godina iskustva igranja za nacionalnu selekciju, gde "juri" rekord od 87 nastupa, a u intervjuu za zvanični sajt FIFA govorio je o planovima tima i pripremama za najvažniju fudbalsku smotru.

Izvor: AY

Autor: AY

Default images

-Kako se osećaš posle naporne sezone u Premijer ligi?

"Dobro sam. Svakako da sam veoma uzbuđen i da se radujem Svetskom prvenstvu, tako da ga željno iščekujem, samo da što pre dođe".

- Propustio si veći deo sezone u 2009. zbog povrede kolena. Da li si se potpuno oporavio i da li ti je pauza na neki način i pomogla?

"Kada je spremnost u pitanju, trenutno se odlično osećam. Na kraju sezone sam propustio nekoliko susreta zbog malih povreda, ali to mi je dalo i priliku da se osvežim i da budem spremniji za prvi meč na Mondijalu protiv Nemačke".

- Kako teku pripreme za SP?

"Mislim da je sve u redu. Po onome što se vidi u trening kampu, svi momci su fizički dobro i ushićeni su zbog predstojećeg turnira. Što se talenta tiče, imamo dobru kombinaciju mladih i iskusnih igrača i mislim da možemo daleko da doguramo".

- Da li je ovaj put odlazak na SP drugačiji od iskustva koje si imao 2006?

"Drugačije je, pošto su mnogi od nas bili i u Nemačkoj i sada znamo tačno šta možemo da očekujemo i šta treba da uradimo ako mislimo da ostvarimo dobar rezultat. Nadam se da će stariji igrači preneti svoja iskustva mladoj generaciji i da stvarno možemo posle da se kući vratimo ponosni".

- Da li imate konkretne planove?

"Nemamo konkretne planove, ali ideja je da idemo punom snagom i da se pobrinemo da ne bude nerada i da niko ne izneveri ostatak tima. U to ulazi i ponašanje van terena i ishrana, kao i medicinske procedure, sve. Svi tamo idemo zajedno i svačiji cilj je da ceo tim bude u životnoj formi".

- Pored Marka Švarcera, ti si najiskusniji igrač tima. Da li razmišljaš o obaranju rekorda po broju nastupa za nacionalni tim?

"To je nešto o čemu sam razmišljao u proteklih godinu dana, možda čak i nešto duže. Švarci me je stigao po broju nastupa prošle godine, pošto sam zbog povrede slabo igrao. Sigurno da bi bilo lepo da karijeru završim kao igrač koji je zabe ležio najviše nastupa za selekciju. Ipak, to mi nije glavni cilj, ako se desi - divno, ali ako se ne desi, samo želim da znam da sam svoju zemlju predstavljao koliko god sam mogao".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu