Nova vest
Zimski sportovi

Nedelja, 09.02.2014.

11:28

Britanija osvojila prvu medalju na snegu

Snouborderka Dženi Džons donela je Velikoj Britaniji prvu medalju u nekom sportu na snegu, na Zimskim olimpijskim igrama.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Džonsova je osvojila bronzu u disciplini sloupstajl, gde je prva šampionka postala Amerikanka Džejmi Anderson. Srebro je pripalo takmičarki iz Finske Eni Rukajarvi.

Andersonova je opravdala očekivanja pred ZOI i i na svom debiju osvojila najsjajnije odličje sa 95,25 bodova, tri više od konkurentkinja.

Amerikanka je tako ove sezone bila na prva dva mesta na 20 od 24 takmičenja. Ona je donale SAD-u i drugo zlato u sloupstajlu, novoj discipline na ZOI, nakon što je njen kolega Sejdž Kocenburg u subotu osvojio prvo zlato za SAD u Sočiju.

Andersonova je bila druga nakon prve serije sa šest bodova manje od Čehinje Šarke Pancočove, međutim, sve je nadoknadila sa nekoliko okreta od 720 stepeni. Ona je do sada u karijeri četiri puta osvajala X-igre, a ove sezone je bila druga.

Džonsova je Britaniji donela prvu medalju na snegu, iako je njena zemlja do sada već imala 22 odličja na ZOI, ali sve na ledu (15 u umetničkom klizanju).

Pogledajte rezultate finala u ženskom slopustajlu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

30 d

U fokusu

Vidi sve