Nova vest
Zimski sportovi

Nedelja, 09.02.2014.

19:21

Novo zlato za Loha u sankanju

Nemac Feliks Loh trijumfovao je u singl konkurenciji u sankanju na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju i odbranio zlato osvojeno u Vankuveru.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Loh je tako potvrdio dominaciju u sankanju ove sezone, a do trijumfa je došao u vremenu od 3:27.526 minuta.

Rus Albert Demčenko na drugom mestu je imao 476 hiljaditinki zaostatka posle četiri vožnje, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao Armin Cegeler iz Italije.

Loh je u Soči, inače, stigao kao vodeći u Svetskom kupu i šampion Nemačke, a dominaciju je potvrdio na Igrama. Posle druge vožnje je pretekao Demčenka i od tada se nije osvrtao.

Rus je tako doneo četvrtu medalju svojoj zemlji drugog dana Olimpijskih igara, a takođe je došao do drugog olimpijskog srebra u karijeri. Prethodno je osvojio pre osam godina u Torinu.

Pored zlata Loha, najimpresivnije je ono što je italijanski sankaš uspeo da uradi. Cegeleru je osvojena bronza ukupno šesta medalja na Zimskim olimpijskim igrama. Zanimljivo je da je od 1994. godine na svakim Igrama osvajao po jednu medalju. U Lilehameru je bio bronzani, isto kao i pre četiri godine u Vankuveru, zlatom se okitio 2002. i 2006. godine, dok je srebro osvojio 1998. godine u Naganu.

O Feliksu Lohu I Arminu Cegeleru možete da pročitate više u našoj rubric ’Favoriti’.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

30 d

U fokusu

Vidi sve