Nova vest
Zimski sportovi

Nedelja, 02.02.2014.

13:36

Bodi Miler – nikad ga ne treba otpisivati

Iza sebe već ima pet medalja, od kojih je jedna zlatna, ali mu to nije dosta. Bodiju Mileru će Zimske olimpijske igre u Sočiju sigurno biti poslednje u karijeri, a na njih stiže potpuno drugačiji nego što je slučaj bio na svim prethodnim. Ranije je izgledao kao da je više fokusiran na sve sporedne stvari na Igrama, posebno žurke, a sada se smirio i jedino razmišlja o podijumu.

Izvor: Jelena Trajković

Autor:Jelena Trajković

Default images

Sada ima 36 godina, oženjen je i ima dvoje dece, momački život već neko vreme je iza njega i odlučan je da karijeru završi u velikom stilu. To, naravno, uključuje i dobar rezultat u Sočiju, na petim Igrama za američkog skijaša.

Kako ste stariji sve više razmišljate o onome šta ostavljate iza sebe. Nikada neću potcenjivati vrednost olimpijske medalje, jer znam da je ona važna u nekoj velikoj šemi stvari. Međutim, to nije ono što me motiviše i zbog čega ću suditi o sebi na kraju dana. Legat je čudan izraz i teško je razumeti kako se uklapa u realnost jer je to kompilacija svega onoga što postignete u životu, to ne birate”, rekao je Miler.

Miler je najuspešniji američki skijaš svih vremena, jedan je od nekolicine koji su uspeli da se nađu na najvišem stepeniku pobedničkog postolja u svih pet disciplina. Njegov stil je takav da ide na ‘sve ili ništa’, zbog čega važi za jednog od najomiljenijih skijaša na svetu. Povrede su ga poslednjih godina dosta omele, celu prošlu sezonu je propustio, ali je potpuno oporavljen ušao u novu i izgleda kao da u pravo vreme ulazi u formu za Soči, gde će braniti titulu u superkombinaciji.



Razbiću sve u Sočiju”, objavio je Miler, “Spreman sam, trenirao sam vredno cele godine praktično pošto nisam vozio nijednu trku prošle sezone. Kada ste skijaš sve dok imate snage gurate dalje. A ja nisam još završio svoju priču, pri kraju sam, ali ne odustajem”.

Miler je ranije bio poznat po svom ludom temperamentu i stilu života, a njegove svađe sa Međunarodnom skijaškom federacijom i Skijaškom asocijacijom Sjedinjenih Država su legendarni. Nezadovoljan vođenjem Svetskog kupa, američki skijaš je pretio da će pokrenuti svoje paralelno takmičenje. U jednom trenutku se odvojio od tima SAD i osnovao svoj Tim Amerika i putovao je po Evropi u mobilnoj kućici, poznatoj kao ‘Bodimobajl’.

Tu nije kraj, njegovu karijeru su pratile brojne kontroverzne, a jednom prilikom je priznao da je skijao neke trke potpuno pojan, a takođe je izjavio i da bi doping trebalo dozvoliti u sportu.

Sve se menja kako ste stariji. Svi traže te događaje koji menjaju ljude. Ali, ja sam uložio mnogo vremena i energije u skijanje i zaslužio sam da se takmičim na visokom nivou. Mnogo sam patio, mnogo sam energije potrošio da bih postao ovo što sam sada. Ovo je sjajan sport, ja ga volim i tako nešto delim sa drugim ljudima”, rekao je Miler.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

35 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu