Nova vest
Zimski sportovi

Nedelja, 09.02.2014.

16:16

Dnevnik iz Sočija: Jedva čekam trku sa svojim idolima

Posle Marije Milovanović, koordinatora za odnose sa javnošću Olimpijskog komiteta Srbije, priliku da za B92 piše Dnevnik iz Sočija dobio je alpski skijaš Marko Vukićević. Marko će se u Sočiju takmičiti u superveleslalomu, veleslalomu i slalomu, a evo njegovih prvih utisaka sa Igara.

Izvor: Marko Vukićević

Autor:Marko Vukićević

Default images

U Soči, tačnije u Planinsko olimpijsko selo smo stigli pre šest dana i od tada sam uspeo da treniram sve discipline u kojima ću nastupati. Moram da kažem da sam treninzima veoma zadovoljan.

Ceremonija otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Sočiju je bila poseban doživljaj s obzirom da su ovo moje prve Igre. Jako je lepo boraviti na istom mestu sa najboljim sportistima iz celog sveta.

Svi smo bili mnogo uzbuđeni pre nego što smo izašli pred toliku publiku i našeg predsednika, čija podrška nam je mnogo značila.

Danas sam bio na stazi i gledao sam trku spusta. Na istoj stazi ću ja 16. februara voziti superveleslalom za koji ću biti apsolutno spreman posle još nekoliko treninga.

Neke od najboljih skijaša današnjice sam već imao prilike da upoznam, a neke sam i danas gledao na trci. Posebno mi je drago što ću imati priliku da se takmičim na Olimpijskim igrama sa svojim idolima iz detinjstva Bodijem Milerom i Marselom Hiršerom. Jedva čekam da dođe taj dan.

Pozdrav od tima Srbije iz Sočija,
Marko

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

31 d

U fokusu

Vidi sve