Nova vest
Zimski sportovi

Nedelja, 09.02.2014.

21:14

II: Majer i Štoh heroji dana

Drugog dana takmičenja na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju podeljeno je osam setova medalja, a epitet heroja poneli su Matijas Majer i Kamil Štoh.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Majer je trijumfovao u spustu i tako doneo Austriji prvo zlato posle 12 godina u najprestižnijoj alpskoj disciplini na Olimpijskim igrama.

23-godišnji Austrijanac je slavio ispred Kristofa Inerhofera iz Italije i norveškog skijaša Ćetila Jansruda.

Štoh je postao novi olimpijski šampion u ski skokovima sa normalne skakaonice, ubedljivim trijumfom ispred Slovenca Petera Prevca i Andersa Bardala iz Norveške.

Titule osvojene pre četiri godine u Vankuveru u Sočiju su redom odbranili Anastasija Kuzmina u sprintu na 7,5 kilometara i Feliks Loh u sankanju.

Novo zlato osvojila je Holanđanka Iren Vist u brzom klizanju na 3.000 metara, dok je novo najsjajnije odličje osvojio Jegvenij Pljuščenko, ovoga puta u okviru timskog takmičenja sa Rusijom. Na taj način, legendarni klizač je doneo prvo zlato organizatorima Igara u Sočiju.

U kros-kantri skijatlonu zlato je osvojio Švajcarac Dario Kolinja, dok je dominaciju Amerikanaca u novoj snouborderskoj disciplini sloupstajl potvrdila Džejmi Anderson. Takođe, takmičenje u sloupstajlu je obeležila Dženi Džons, koja je osvojila prvu medalju za Veliku Britaniju na snegu posle 90 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

33 d

U fokusu

Vidi sve