Nova vest
Fudbal

Utorak, 22.11.2011.

22:52

Napoli dobio Siti, Bajern prošao

Fudbaleri Bajerna pobedili su Viljareal u Minhenu sa 3:1, a Napoli je takođe kod kuće bio bolji od Mančester sitija sa 2:1 u 5. kolu grupe A Lige šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Bavarci su prvi na tabeli sa 13 bodova i obezbedili su plasman u osminu finala, Napoli ima osam bodova, Siti sedam, a Viljareal je bez bodova.

Heroj meča u Napulju je dvostruki strelac Edinson Kavani, a dva pogotka postigao je i Frank Riberi u trijumfu Bajerna.

Posle jedne dobre prilike na obe strane, Napolitanci su došli u vođstvo u 17. minutu – Laveci je izveo korner na prvu stativu, a Edinson Kavani je pobegao čuvarima i smestio je loptu iza leđa Harta, koji je očajno reagovao.

Domaći su se potom povukli na svoju polovinu, ali Siti nije uspevao da stvori izglednu priliku za gol. Tako je bilo sve do 33. minuta, kada je Silva iskoristio veliku grešku Aronike i doturio loptu do Marija Balotelija, koji je doneo izjednačenje ‘Građanima’.

Iako se činilo da su gosti bliži golu, Napoli početkom drugog poluvremena stvara novo vođstvo – Dosena je prošao po levoj strani i lepo je dodao za Kavanija, a 24-godišnji Urugvajac ponovo matira Harta ze erupciju oduševljenja pod Vezuvom (2:1).

Do kraja meča obe ekipe mogle su da postignu još neki gol – Hart je odbrano sjajan udarac Lavecija, a Hamšik je pogodio stativu. Sa druge strane, dobre šanse imao je Baloteli, najbolju u 82. minutu, ali Siti je na kraju ipak poražen.

Srpski reprezentativac Aleksandar Kolarov odigrao je ceo meč za goste iz Engleske.

U drugom meču Bajern je, prema očekivanjima, lako savladao Viljareal i obezbedio plasman među 16 najboljih klubova u Evropi.

Bavarci su ozbiljno shvatili meč sa poslednjim timom u grupi i poveli su već posle tri minuta – grešku Marćene iskoristio je Toni Kros, čiju je asistenciju Frank Riberi pretvorio u gol.

Roben, koji se vratio u tim posle povrede, propustio je jednu dobru priliku pre nego što je Bajern u 23. minutu duplirao prednost – snažan udarac Anatolija Timoščuka sa 20-ak metara pogodio je stativu, a Mario Gomez se našao na pravom mestu i sproveo je loptu u gol.

Krajem prvog dela igre ‘žuta podmornica’ stvorila je dve solidne šanse, što je bila najava za 50. minut i pogodak gostiju – Oriol je prodro po levoj strani i centrirao, a De Guzman je volejom pogodio gol Bajerna.

Ekipa Jupa Hajnkesa nije paničila, stvorila je nekoliko šansi, a zatim je u 64. minutu definitivno rešila pitanje pobednika posle nove asistencije Krosa i novog gola Riberija.

U grupi A drugi učesnik osmine finala biće odlučen u poslednjem kolu u kojem se sastaju Mančester siti – Bajern i Viljareal – Napoli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu