Nova vest
Fudbal

Utorak, 22.11.2011.

22:50

Real prošao, Ajaks nadomak cilja

Real Madrid je ubedljivom pobedom osigurao mesto u nokaut fazi, Ajaks je nadomak istog dostignuća, a Lion ima samo teoretske šanse za plasman

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Žoze Murinjo je sa kombinovanim timom napunio mrežu zagrebačkog Dinama sa 6:2, dok su Ajaks i Lion igrali 0:0 na “Žerlanu“.

Ajaks ima 8 bodova, tri više od Liona, a uz to ima i bolji gol-razliku (6:3), naspram Lionove (2:6). U poslednjem kolu Real gostuje Ajaksu u Amsterdamu, a Dinamo dočekuje Lion.

Real je dočekao Dinamo, i iako mu je bila neophodna pobeda Murinjo je 'istumbao' startnu postavu. Na klupi je ostavio Kristijana Ronalda i Samija Kediru, ali sa Gonsalom Iguainom i Nirijem Sahinom napad nije nimalo trpeo, što je pokazao konačan rezultat.

Portugalac je više kombinovao u odbrani pošto su rezerve bili Iker Kasiljas i Pepe, Ramos i mladi Varane su igrali štopere, dok je Lasana Dijara igrao desnog beka.

Međutim, Dinamo nije imao šanse na "Santjago Bernabeu", već u 20. minutu bilo je 4:0 i meč je bio rešen. Benzema, Kaljehon, Iguain i Ozil su redom punili mrežu nesrećnog Kelave. U drugom delu na teren su ušli Raul Albiol, Altintom i Granero, ali je prednost porasla na 6:0 posle po još jednog gola Benzeme i Kaljehona.

Tek u finišu Madriđani su se opustili, dozvolili i gostima iz Zagreba da malo zaigraju fudbal, što su "modri" iskoristili da prvi put u sezoni postignu golove u Ligi šampiona. Fatos Bećiraj i i Ivan Tomačak su spasili svoj tim potpune blamaže u svojoj povratničkoj sezoni u Ligi šampiona.

Drugi meč grupe bila je jedina utakmica Lige šampiona u utorak na kojoj nije bilo golova. Ajaks je gostovao Lionu na "Žerlanu", odoleo francuskom predstavniku i došao na korak od plasmana u osminu finala. Miralem Sulejmani odigrao je ceo meč za "kopljanike".

Grupa D, 6. kolo:
Real Madrid – Dinamo 6:2 (4:0)
Benzema 2, 66, Kaljehon 7, 49, Iguain 9, Ozil 20 - Bećiraj 81, Tomečak 90
Olimpik Lion – Ajaks 0:0

Tabela: Real Madrid 15, Ajaks 8, Lion 5, Dinamo Z. 0

Parovi 6. kola:
Ajaks – Real Madrid
Dinamo Zagreb – Olimpik Lion

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu