Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 21.06.2018.

17:45

Švajcarci se uplašili srpskih novinara

Članovi švajcarskog tima nisu dozvolili srpskim novinarima da postavljaju pitanja njihovom selektoru Vladimiru Petkoviću uoči duela dve selekcije u Kalinjingradu.

Izvor: B92

Autor:B92

Švajcarci se uplašili srpskih novinara
Foto: Getty images

Srbija i Švajcarska sastaju se u petak od 20 časova, a ovaj meč direktno odlučuje o plasmanu u osminu finala Mundijala.

Iako prema pravilniku FIFA svi novinari imaju pravo da postavljaju pitanja na zvaničnom pres konferencijama, to nije omogućeno srpskim izveštačima.

Švajcarci su dozvolili samo Javnom servisu da razgovara s Petkovićem, ali njemu nisu mogli da zabrane jer je nosilac TV prava.

Nema sumnje da su želeli da izbegnu potencijalna "škakljiva" pitanja u vezi sa reprezentativcima Švajcarske koji još od žreba grupa za SP kada je u pitanju duel sa Srbijom više potenciraju svoje albansko poreklo nego nacionalni dres koji nose.

"Ne želim da pričam o tome. Želim samo da pričamo o fudbalu. Igrali smo sjajan meč protiv Brazila, ali to nije bilo dovoljno protiv njih, zato protiv Srbije moramo još bolje da igramo. Moramo da damo sve od sebe da pobedimo", rekao je Petković.

Što se tiče same utakmice, Petković je istakao da se njegov tim neće zadovoljiti remijem u petak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve