Nova vest
Fudbal

Petak, 15.06.2018.

08:45

Salah spreman za Urugvaj, Ronaldo napada uzdrmane Špance

Drugi dan Svetskog prvenstva u Rusiji donosi nam tri utakmice, a protivnici su Egipat-Urugvaj, Maroko-Iran i Portugal-Španija.

Izvor: B92

Autor:B92

Salah spreman za Urugvaj, Ronaldo napada uzdrmane Špance
Photo by Robert Hradil/Getty Images

Najveća nedoumica za meč između Egipta i Urugvaja bila je povreda Mohameda Salaha, koji je iščašio rame u finalu Lige šampiona. Prema najnovijim informacijama Salah će biti spreman za ovaj meč, samo je pitanje da li će selektor Egipta rizikovati.

Salah je jedna od najvećih zvezda u Rusiji, s obzirom da iza sebe ima neverovatnu sezonu u Liverpulu i očekuje se da Egipat na njegovim krilima bude u konkurenciji za prolaz u nokaut fazu.

Urugvaj će se uzdati u napadački talenat, pošto 'navalu' predvode Edinson Kavani i Luis Suares i sigurno da je ekipa iz Južne Amerike favorit na ovom meču. Utakmica je na programu od 14 časova.

Tri sata kasnije na programu je prvi duel grupe B – sastaju se Maroko i Iran. Na prvi pogled utakmica koja neobećava mnogo i gotovo sve oči biće uprte za meč od 20 časova.

Ipak, obe selekcije su izrazito jake i ko dođe do tri boda u ovom susretu može da se nada prolazu dalje, pošto znamo da u redovima Španije ne vlada baš najbolja atmosfera.

"Crvena furija" smenila Đulena Lopetegija samo dan do početka Mundijala i utakmicu sa Portugalom sigurno da ne očekuju u sjajnom raspoloženju.

Aktuelni šampion Evrope uzda se u najboljeg igrača sveta Kristijana Ronalda i zbog svega što se izdešavalo Portugal se smatra favoritom. Utakmicu između Portugala i Španije nije samo derbi dana, već je verovatno i derbi grupne faze. Meč je na programu od 20 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve