Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 04.06.2018.

09:00

"Orlovi" na prvom testu: Bane na poštedi, Krle eksperimentiše

Fudbaleri Srbije igraju u ponedeljak protiv Čilea (20h) u Gracu, prvi test meč uoči Mundijala.

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: StarSport

"Orlovi" će na premijeri SP u Rusiji igrati protiv selekcije Kostarike (17. jun), a naš nacionalni tim je tu utakmicu označio kao ključnu na turniru.

Zbog toga je FSS za pripremne mečeve odabrao duele sa dve latinoameričke selekcije, a već u prvom susretu rival će biti dvostruki šampion Južne Amerike.

Čile neće nastupiti u Rusiji ali ima više nego kvalitetan tim koji će zbog toga biti idealna provera za "Orlove".

"Rezultat je uvek bitan, pa i sad. Ali nama je mnogo bitniji način kako da se ostvari. Mora biti svrsishodan za utakmicu sa Kostarikom koju pre svega spremamo. Da se na najbolji mogući način pripremimo za tu utakmicu", rekao je pomoćni trener Srbije Milan Rastavac.

Selektor Mladen Krstajić je još pre nekoliko nedelja najavio da će eksperimentisati sa postavom i taktikom na ovom susretu, kako bi proverio sa kakvim arsenalom raspolaže za SP.

Izvesno je da će u ponedeljak na Merkur Areni Krstajić dati šansu igračima koji su inače u drugom planu, a proveriće ukupno 17 od 23 fudbalera koje vodi na Mundijal.

Na raspolaganju neće imati samo doskorašnjeg kapitena Branislava Ivanovića, koji će meč preventivno propustiti kako bi bio 100% spreman za Rusiju. Ivanović je u nedelju normalno trenirao sa timom, a slobodno vreme u trening centru je "ubijao" vožnjom bicikla.

"Imaju fantastičnu atmosferu koja donosi 50% rezultata na ovakvim takmičenjima. Imali su fenomenalne sezone u svojim klubovima, najboljim timovima Evrope, znaju da je ovo najvažnije takmičenje na svetu", rekao je Saša Ilić koji sa Dejanom Stankovićem dodatno motiviše "Orlove" u Austriji.

U međuvremenu, srpski fudbaleri maksimalno uživaju u izolaciji u austrijskoj banji Ban Vatersdorf, ali ih je ipak pronašla manja grupa navijača kojima su "Orlovi" izašli u susret i delili autograme u nedelju.

Meč između Srbije i Čilea na programu je u ponedeljak na Merkur Areni u Gracu od 20 časova.

U FSS očekuju 3-4 hiljade navijača na tribinama (kapacitet 15.400 mesta), a kako možete da se nađete na tribinama proverite OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve