Povratak Lekićeve u reprezentaciju Srbije

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Ljubomir Obradović objavio je širi spisak za olimpijske kvalifikacije i kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

LNIzvor: B92, Beta
Podeli
EPA-EFE/EDDY LEMAISTRE
EPA-EFE/EDDY LEMAISTRE

Na turniru kvalifikacija za Olimpijske igre, Srbija će u Đeru 20. marta od 20 časova igrati protiv Rusije, dan kasnije od 17.30 protiv Mađarske, a u trećem kolu 22. marta protiv Kazahstana, od 17.30.

Veliko pojačanje za reprezentaciju Srbije je povratak Andree Lekić, koja je zbog povrede propustila Svetsko prvenstvo u Japanu. Obradovićeve izabranice su na tom šampionatu zauzele šesto mesto i tako izborile mesto u olimpijskim kvalifikacijama.

Obradović je pozvao:

Golmane: Katarinu Tomašević, Jovanu Risović, Kristinu Graovac i Marina Pantić.

Leva krila: Sanja Radosavljević, Dijana Radojević, Timea Milošević i Milica Rančić.

Pivoti: Slađana Pop-Lazić, Dragana Cvijić, Jovana Milojević i Jelena Agbaba.

Desna krila: Željka Nikolić, Ana Kojić i Jovana Bogojević.

Bekovi: Jovana Stoiljković, Jelena Trifunović, Jovana Kovačević, Jovana Jovović, Kristina Liščević, Andrea Lekić, Aleksandra Vukajlović, Ivana Mitrović, Jelena Lavko, Dijana Števin, Anđela Janjušević, Marija Agbaba i Jelena Terzić.

U kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Norveškoj i Danskoj, srpske rukometašice igraju 25. marta od 17 časova u Zrenjaninu protiv Rusije, a četiri dana kasnije protiv istog protivnika u Krasnodaru od 15 časova.