Vardar doveo rukometnog reprezentativca Dimitra Dimitrioskog

Mladi makedonski rukometni reprezentativac Dimitar Dimitrioski potpisao je dvogodišnji ugovor sa skopskim Vardarom, saopštio je evropski šampion.

SNIzvor: B92, Beta
Podeli
Photo by Alex Grimm/Bongarts/Getty Images
Photo by Alex Grimm/Bongarts/Getty Images

Dimitrioski je prethodnih pet godina igrao za Metalurg, sa kojim je ove godine osvojio Kup Severne Makedonije i sticao iskustvo nastupajući u regionalnoj Seha ligi i Ligi šampiona.

Iz uprave Vardara saopštili su da dolaskom Dimitrioskog, koji će na levom krilu "praviti društvo Timuru Dibirovu", klub nastavlja sa jačanjem i podmlađivanjem tima za odbranu evropske titule.

Prethodno je dvostruki evropski šampion produžio ugovore sa alžirskim golamanom Kalifom Gedbanom i slovenačkim reprezentativcem Stašom Skubeom. Klub je doveo letonskog reprezentivnog golmana Kugisa Artursa i ruske rukometaše Sergeja Gorpišina i Pavela Atmana, koji su došli iz klubova Bundeslige.

Skopski klub su na kraju sezone napustili srpski reprezentativni golman Dejan Milosavljev, hrvatski rukometaš Igor Karačić i još nekolicina prvotimaca koji su učestvovali u osvajanju brojnih trofeja poslednjih godina, među kojima i dve Lige šampiona.