Nova vest
Rukomet

Nedelja, 04.12.2016.

15:15

Srbija pobedom otvorila Evropsko prvenstvo

Rukometašice Srbije pobedile su Sloveniju sa 36:34 (17:16), na startu šampionata Evrope u Švedskoj.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Srbija pobedom otvorila Evropsko prvenstvo
rss.org.rs

Ovaj meč je praktično i odlučivao o plasmanu u narednu fazu pošto dalje prolaze najbolje tri selekcije, a Srbija se u nastavku takmičenja u grupi A sastaje sa domaćinom i Španijom.

Naša selekcija u većem delu meča imala je prednost, ali je u nastavku ispustila četiri gola prednosti, pa je pobedu obezbedila tek u poslednja dva minuta.

Sanja Radosavljević postigla je 8, Katarina Krpež i Slađana Pop-Lazić po 6, a Kristina Liščević 5 golova. Na drugoj strani, Tamara Mavsar postigla je 9, a Ana Gros 8 golova.

Naredni meč Srbija igra u utorak protiv Španije.

Tekstualni prenos meča:

U prva tri minuta nije bilo golova, a Srbija je povela preko Jelene Lavko, sa igračem više, da bi Sanja Radosavljević u kontri povisila na 2:1. Tek posle pet minuta Jovana Risović je kapitulirala, savladala je Nina Jeriček, ali je ubrzo kapiten Katarina Krpeže realizovala sedmerac – 3:1.

Tamara Mavraš vezala je dva pogotka, posle čega je Lina Krhlikar izjednačila. Međutim, taj rezultat na snazi bio je smao nekoliko sekundi jer je Slađana Pop-Lazić iskoristila odličnu asistenciju i završila golom sa pozicije pivota – 6:4.

Naše igračice znatno su pojačale odbranu sredinom poluvremena i počele da dižu razliku – upisala se Jovana Stoiljković, a onda su Radosavljevićeva i Krpež povisili na 9:5.

Tada je došlo do pada u igri naše ekipe, nekoliko grešaka dovelo je do kontranapada, koje su Slovenke lako rešavale. Napravile su seriju 4:0 i izjednačile na 9:9. Usledio je tajm aut Dragice Đurić, posle kojeg su Stoiljkovićeva i Liščevićeva pogađale za 11:9.

Osam minuta pre odlaska na odmor Jelena Trifunović je zaradila dvominutno isključenje, ali je Radosavljićeva sa boka pogodila, uprkos igračici manje. Ipak, razigrala se Ana Groš, postigla sjajan gol sa distance, a Mavšar sa krila izjednačila na 13:13.

Igralo se gol za gol sve do poslednjih četrdesetak sekundi, ali su Radosavljevićeva i Stoiljkovićeva pogodile za minimalno vođstvo na poluvremenu – 17:16.

Slovenke su na početku drugog poluvremena postigle ttri vezana gola i preuzele su vođstvo, ali samo na kratko.

Srbija se brzo konsolidovala i golovima Kristine Liščević, Tamare Georgijev iSanje Radosavljević vratila je prednost. Usledio je odličan period u igri Srbije, pa je u 43. minutu na semaforu stajalo 28:24 posle pogotka Marije Obradović.

Srbija nije izdržala u tom ritmu do kraja, pa su Slovenke golom Irman pet minuta pre kraja izjednačile na 32:32. Ipak, Sanja Radosavljević i Katarina Krpež postigle su dva vezana gola za 34:32, a Srbija je u finišu uspela da sačuva rtu prednost i ostvari startnu pobedu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve