Nova vest
Rukomet

Sreda, 10.12.2014.

18:02

EP: Krah rukometašica u Osijeku

Rukometašice Srbije doživele su i drugi poraz na Evropskom prvenstvu, pošto su u drugom kolu D grupe izgubile od Francuske u Osijeku sa 27:16 (11:3).

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srbija još može da prođe dalje ukoliko u poslednjem kolu savlada Slovačku, ali sigurno je da u drugu fazu neće preneti nijedan bod.

Ekipa Saše Boškovića očajno je počela meč, tek posle devet minuta dala je prvi gol, na poluvremenu je imala osam golova zaostatka, pa je ostatak meča bio samo formalnost.

Naše su loše počele meč – bezidejno u napadu, uz nekoliko tehničkih grešaka, pa je selektor Bošković bio prinuđen da već posle pet minuta traži tajm aut pri zaostatku 3:0.

Srbija nije iskoristila ni igračicu više, ali je i odbrana bila čvrsta, pa se Francuska nije dodatno odlepila. Konačno, pri kraju devetog minuta Jelena Popović postigla je prvi gol za Srbiju.

Ipak, to nije bio znak bolje igre, naše još jednom nisu postigle gol sa igračicom više, a dvema kontrama Francuskinje su povele 5:1.

Srpkinje nisu uspevale da povežu igru – svaki odbitak završavao je u rukama Francuskinja, koje su konstantno uvećavale prednost. Do kraja poluvremena naše su postigle još samo dva gola, oba Jovana Stoiljković, a Francuska je vodila sa 11:3.

Već posle pet minuta u drugom poluvremenu Francuskinje su stvorile dvocifrenu prednost, a ubrzo je bilo ogromnih 16:4. Tada je meč bio i definitivno prelomljen, a do kraja je Francuska rutinski sačuvala prednost i upisala drugu pobedu.

SRBIJA: Risović, Tomasević (5 odbrana), Krpež 1, Popović 1, Stepanović 1, Lekić 1, Zivković, Damnjanović, Rajović 4, Radojević 1, Bandelier 2, Nisavić, Stoiljković 4, Liščević 1, Cvijić, Lojpur.
FRANCUSKA: Gloser (16 odbrana), Kamto Njitam 3, Ajglon 1, Sise, Pino 2, Landre, Boduin 4, Zadi 1, Prouvensier, Lejno, Dembele 2, Levekue 2, Nze Minko, Gabouju 3, Niombla 3, Lakrabere 6.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

133 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu