Nova vest
Rukomet

Nedelja, 22.12.2013.

08:52

Može li Srbija do podviga i zlata?

Ženska rukometna reprezentacija Srbije od 17 časova i 15 minuta u Kombank areni sastaće se sa Brazilom u finalu Svetskog prvenstva.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Iz Rukometnog saveza Srbije saopšteno je da su sve ulaznice za taj meč prodate i da se u Areni očekuje 19.500 navijača.

Brazil je u grupnoj fazi bio bolji od Srbije, a revanš bi našim devojkama doneo najveći uspeh u istoriji.

"Ne razmišljam o osveti, već samo o tome kako da pobedimo i da uživamo svakog trenutka na terenu jer je malo ovakvih utakmica u karijeri. Verujem u pobedu, jedva čekam da počne susret i priznajem samo zlatnu medalju, jer želimo da nas pamte kao osvajače i pobednike", rekla je Dragana Cvijić, a pročitajte i očekivanja ostalih naših rukometašica.

Selektor rukometašica Brazila Morten Sobak rekao je da njegovu ekipu u nedelju u finalu SP očekuje veliki pritisak i 20.000 navijača u Beogradskoj arena.

"Pokušaćemo da se odbranimo od tog neverovatnog pritiska. Moram da kažem da je ova atmosfera u Areni nešto fantastično, u životu nisam video da toliko ljudi tako zdušno i temperamentno navija za svoju reprezentaciju", kazao je Sobak.

Selektor Srbije Saša Bošković rekao je da je Brazil odličan, ali da će im biti teško da u finalu SP drugi put na takmičenju pobede njegovu ekipu.

"Brazil bi trebalo više da se plaši nas nego Arene, ali publika je zaista dokazala da je fenomenalna. U polufinalu smo vodili 11 razlike, pa se Andrea Lekić bacila na tu loptu i povredila i baš zbog toga navijači dolaze da nas gledaju u tolikom broju", rekao je Bošković.

Pre finalnog meča, od 14 I 30 reprezentacije Danske i Poljske igraće za treće mesto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve