Nova vest
Rukomet

Petak, 20.12.2013.

22:15

Srbija na Brazil za svetsku titulu

Rukometne reprezentacije Srbije i Brazila boriće se za titulu na Svetskom prvenstvu za žene, čiji domaćin je naša zemlja.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Naše rukometašice su u prvom polufinalu slavile sa 24:18 protiv Poljske, dok su Brazilke pobedile selekciju Danske sa 27:21.

Srbija i Brazil su se već sastali u grupnoj fazi, kada je naš tim doživeo jedini poraz na šampionatu do sada, pošto je u Nišu bilo 25:23.

Posle mučenja sa Mađaricama u četvrtfinalu, Brazilke su gotovo rutinski pobedile Dansku. Iako su vodile tokom većeg dela susreta, u samom finišu su dodale gas i zabeležile zasluženi trijumf sa šest golova prednosti.

Brazilke je ponovo predvodila Aleksandra Nasimentosa sedam golova, dok je pet postigla Ana Rodrigez.

U redovima Danske, po tri gola postigle su četiri igračice – Marija Fisker, Ane Mete Hansen, Mete Bhjorholm Gravholt i Kristina Kristijansen.

Finale Svetskog prvenstva igra se u nedelju od 17.15 u beogradskoj „Kombank areni“, dok je utakmica za treće mesto, između Danske i Poljske, na programu od 14.30.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve