"Uživanje igrati ovakav meč"

Norveška rukometašica Karolin Brejvang rekla je da je reprezentacija Srbije bila bolja i da je zasluženo prošla u polufinale Svetskog prvenstva.

JTIzvor: B92, Beta , Norveska
Podeli

Srbija je u Areni pobedila Norvešku sa 28:25 i tako osigurala duel sa Poljskom u borbi za plasman u finale u petak uveče u „Kombank areni“.

„Bilo je uživanje igrati ovakvu utakmicu. Publika im je dala krila, sve je bilo fer. Nažalost, nismo pobedili, iako smo počeli dobro. Protivnice su se vratile i bile bolje od nas“, rekla je Brejvang.

U duelu Srbije i Norveške oboren je rekord Svetskih prvenstava po broju navijača u hali, pošto je utakmici prisustvovalo vise od 16.000 ljudi.

Ne igramo često pred ovoliko ljudi. Publika je bila baš bučna, dala je ekipi krila. Igrala sam u sličnoj atmosferi u svom klubu, ali tu nema ovoliko navijača“, rekla je reprezentativka Norveške.

Selektor Norveške Torir Hergejrson rekao je da želi sve najbolje Srbiji u polufinalu protiv Poljske.

Srbija je igrala dobro 60 minuta, a poslednjih 15 posebno. Bili su jači od nas kao tim. Dali smo sve od sebe, ali ovog puta nismo uspeli. Želim im sve najbolje u polufinalu. To je jedan interesantan tim“, rekao je Hergejrson.

Ženska rukometna reprezentacija Norveške propustiće polufinale nekog velikog takmičenja prvi put od 2005. godine.