Nova vest
Rukomet

Subota, 26.03.2011.

20:01

Partizan na +6 protiv AEK-a (f/v)

Rukometaši Partizana pobedili su grčki AEK sa 28:22 (13:10), u prvoj utakmici četvrtfinala Čelendž kupa.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Meč je odigran pred punim tribinama sportskog centra "Voždovac" na Banjici, a najefiksniji u pobedničkom timu bio je Aleksandar Pilipović sa šest golova.

U grčkoj ekipi Miljan Manić i Kristof Pakaukas postigli su po sedam pogodaka. Revanš meč igraće se 2. aprila u Atini.

Trener rukometaša Partizana Aleksandar Brković veruje da njegova ekipa može da se plasira u polufinale Čelendž kupa bez poraza od AEK-a.

"Čestitam igračima na borbenosti. Zadovoljan sam rezultatom, jer smo promašili dosta zicera. Ako budemo išli na revanš da branimo 'plus šest', nećemo dobro proći. Verujem da možemo da se vratimo iz Atine neporaženi", rekao je Brković posle meča.

On je zahvalio navijačima Partizana koji su u velikom broju došli na Banjicu i podržali ekipu. "Ne plašimo se atmosfere u Atini i pune hale", dodao je Brković.

Rukometaš Partizana Nenad Maksić takođe veruje da je ekipa sposobna da pobedi AEK u Grčkoj.

"Zahvaljujem se navijačima što su nas naterali da damo i više nego što možemo. Čestitam mojim igračima koji su bili nervozni isto kao i ja. Mnogo smo promašivali i njihov golman je odbranio 22 lopte, pa se nadam da se to neće ponoviti u revanšu", rekao je Maksić.

Trener AEK-a Janis Arvanitis smatra da njegov tim nije uspeo da pokaže sve što zna u prvom meču sa Partizanom.

"U većem delu smo uspeli da kontrolišemo utakmicu. Mislim da bi realnije bilo da smo izgubili do pet razlike, međutim, i minus šest nam daje nadu da možemo da trijumfujemo u revanšu. Sigurno je da se nećemo predati. Verujem u pobedu", rekao je Arvanitis.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu