Nova vest
Rukomet

Utorak, 18.01.2011.

15:14

SP: Srbija - Hrvatska (sreda, 18h)

Rukometna reprezentacija Srbije sastaje se u sredu od 18 časova sa selekcijom Hrvatske u četvrtom kolu grupe C na Svetskom prvenstvu u Švedskoj.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Naš nacionalni tim ima skor od dve pobede i poraza, dok su svetski i evropski vicešampioni Hrvati zabeležili sve tri pobede.

Selektor Srbije Veselin Vuković je rekao da će naši momci pokušati pre svega da sačuvaju snagu za utakmicu sa slekcijom Rumunije u poslednjem kolu.

„Mi ćemo pokušati da probamo da damo sve od sebe, međutim moramo i biti praktični. Ako vidimo da su jači od nas i ako dokažu u određenom delu, verovatno da ćemo pokušati i da sačuvamo nešto snage za Rumuniju. Bojim se da ne budemo igrali egal utamicu i ne daj Bože izgubimo, a potrošimo se sasvim. Jer Rumuni imaju slobodan dan, pa Australiju, ali mislim da smo kvalitetniji od njih“, rekao je Vuković. 




Selektor Srbije smatra da ima malo prostora za iznenađenje, a posebno je naglasio značaj Ivana Balića.

„Tu se radi o vrhunskom igraču, gde je sem orgnizacije igre može da iznese sam teret cele utakmice. Čime da ih iznenadimo? Tu ne može da bude iznenađenja. Mi nemamo mogućnosti da imamo spremne tri odbrane. Da se ne lažemo, zako je“, kaže Vuković. 




Mladen Bojinović, kome je utakmica protiv Danske bila prva na Svetskom prvenstvu u Švedskoj, kaže da je spreman za susret za Hrvatskom.

„Zdrav sam i sve je u redu. To je najbitnije sada pred duel sa Hrvatskom. Činjenica je da nas je malo iznenadio ukupan skor utamice sa Danskom. Nismo očekivali da ćemo izgubiti sa osam golova razlike, to nije realno posle svega prikazanog. Ovo je Svetsko prvenstvo, počelo je u ponedeljak i nastavlja se u sredu, kada igramo sa Hrvatima. Mi možemo mnogo da dobijemo posle ove utmaice“, izjavio je Bojinović. 




Selektor Hrvatske Slavko Goluža preuzima ulogu favorita, ali kaže da to ne garantuje pobedu.

„Mi smo favoriti, ali oni ne pobeđuju uvek. Sve to treba pokazati i dokazati na terenu. Srbi nemaju šta da izgube protiv nas, nemaju nikakav imperativ na leđima i ući će opušteno u meč. Ja tu vidim veliki plus za vas. Imate po meni neiskustvo jer ne igrate poslednjih godina same završnice. Ja se nadam da će nijanse odlučiti. Pojedinac nikada ne može da odluči. Ja kao trener puno radim na odbrani i detaljima i ne može igrač pogoditi, onoliko koliko može primiti. Treba početi od odbrane koje ce biti ključne i koji golman bude raspolozeniji, njegova ekipa ce pobediti“, izjavio je Goluža.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

102 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve