Nova vest
Rukomet

Sreda, 17.06.2009.

19:26

Srbija deklasirala Farska Ostrva

Rukometna reprezentacija Srbije savladala je selekciju Farskih Ostrva 39:20 (17:12) u devetom pretposlednjem kolu Grupe 2 kvalifikacija za EP 2010.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Naš nacionalni tim nalazi se na drugom mestu na tabeli sa bodom manje i utakmicom više od prvoplasirane Rusije, koja u četvrtak gostuje Bosni i Hercegovini. Srbija u poslednjem kolu gostuje Italiji u Trstu 20. juna. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Marko Vujin sa šest golova.

Pred oko 3000 ljudi, u zaječarskoj dvorani "Kraljevica", Jovica Cvetković izveo je na teren podmlađeni sastav pa je publika u Zaječaru imala priliku da vidi nekadašnje saigrače u mlađim selekcijama Marka Vujina, Žarka Šešuma, Petra Nenadića, Momira Rnića...

Pobedom nad Faranima, repretentacija Srbije došla je na korak od Evropskog prvenstva koje se sledeće godine igra u Austriji. Ukoliko Rusija u četvrtak savlada Bosnu i Hercegovinu, naš nacionalni tim obezbediće drugo mesto u grupi koje vodi na šampionat Evrope. U suprotnom, Srbiji će biti neophodna pobeda na gostovanju u Italiji.

Kao što se i očekivalo, naši rukometaši nisu imali težak posao u Zaječaru. Protiv autsajdera u grupi igrali su dopadljivo, znatno bolje u drugom nego u prvom poluvremenu.

Srbija je povela sa 3:0, povećala na ubedljivih 6:1 u sedmom minutu, a zatim dozvolila protivniku da priđe na 11:8. Do kraja prvog dela igre, ipak je pojačala ritam i otišla na odmor sa 17:12.

U drugom poluvremenu rukometaši Srbije samo su povećavali razliku, te su na kraju meča imali prednost od 19 golova razlike (39:20).

Srbija: Stanić, Počuča, Stojanović 4, Šešum 4, Toskić 3, Nenadić 3, Rnić 3, Tubić 4, Đorđić 3, Vujin 6, Holpert 3, Vilovski 4, Kojić 1.
Farska Ostrva: Levi 11, Dam, R. Jensen 4, D. Kristijansen 3, I. Olsen 2, S. Jonsen 3, K.H Olsen 3, R.Jonsen 1, Johanes 3, Kragelsted 1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve