Nova vest
Rukomet

Četvrtak, 22.01.2009.

12:14

Cvetković najavio ostavku posle SP!

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković najavio je da će posle Svetskog prvenstva u Hrvatskoj podneti ostavku na tu funkciju.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Cvetković je odluku obrazložio, između ostalog, nekorektnim izveštavanjem pojedinih novinara, koji su, kako je rekao, opterećivali igrače svojim pisanjem u dnevnim novinama. Reprezentacija Srbije u četvrtak u Poreču od 16.15 časova igra poslednji meč u grupi D, protiv Saudijske Arabije, koji je i odlučujući za nastavak takmičenja.

''Izuzetno sam razočaran sa onim što se dešava poslednjih dana ovde. Od jedne podrške koju smo tražili za ono što radimo, danas, na ovom Svetskom prvenstvu, sve se raspršilo. Neki su odstupili od toga i krenuo je haos. Ono što izlazi u našim sredstvima informisanja o tučama između igrača, kladionicama, pokušajima da se iz igrača izvlači ono što nije njihov posao, da pričaju o taktici kada se izgubi, ne liči na podršku. Mi smo ranjiva grupa, koja se tek stvara, koja je tek na početku, a mediji pričaju o medaljama, Zagrebu, itd. Kao da se zaboravlja zašto smo mi tu. Sve ono što smo radili zadnje dve i po godine, sve se ruinira ovde'', rekao je Cvetković novinarima u Poreču.

"Ova reprezentacija ne zaslužuje bilo šta da loše izađe o njoj. Ovo su momci koji izgaraju dve i po godine, koji se žrtvuju, dođu ovde, žrtvuju svoju budućnost da bi znojili dres reprezentacije Srbije, a to se vidi. To nije moja priča da bi poginuli na terenu, za svoj grb, i oni ne zaslužuju i ako pogreše, da se bilo šta u ovom trenutku piše loše o njima. Molim vas da sve negativno do kraja bude usmereno prema meni. Posle SP ja više nisam selektor reprezentacije Srbije", rekao je Cvetković, koji je nakon povrede Ivana Nikčevića ostao i bez odličnog Danijela Anđelkovića.

Srbiji je u slučaju pobede nad Saudijskom Arabijom neophodno i da Egipat savlada Brazil, a izabranicima selektora Cvetkovića odgovara i nerešen rezultat na tom meču. Ukoliko Brazil trijumfuje, Srbiji je za prolaz u drugu fazu neophodna pobede Danske nad Norveškom. .

U prva četiri kola takmičenja Srbija je zabeležila polovičan učinak - po dve pobede (Egipat i Norveška) i poraza (Danska i Brazil).

Savez podržao selektora

Reagujući na Cvetkovićeve najave da će napustiti reprezentaciju posle Svetskog prvenstva, predsednik Rukometnog saveza Srbije Velimir Marjanović izrazio je nadu da će saradnja, ipak, biti nastavljena i posle šampionata u Hrvatskoj.

"Cvetković ima našu punu podršku i želimo zajedno da radimo do 2012. godine. On je uložio veliki trud, energiju i fali nam još godinu dana da postanemo vrhunska reprezentacija. Mi ćemo na svaki način nastojati da održimo taj ugovor koji imamo sa njim do 2012. Od nas ima svu podršku", rekao je Marjanović.

"Nije on čovek koji zamera bilo šta, samo je želeo da ukaže na to da mediji pišu o drugim stvarima u trenutku kada se igrače lome za tim na terenu. On nikada nije imao problema sa novinarima. To je, verujem, emotivni gest da se dobije podrška", dodao je predsednik Rukometnog saveza Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

104 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve