Nova vest
Rukomet

Utorak, 16.12.2008.

17:47

Isaković u Olimpijskom komitetu?

Bivši reprezentativac Srbije u rukometu Mile Isaković predložen je za jednu od najviših funkcija u Olimpijskom komitetu Srbije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Tu odluku doneo je Rukometni savez na sednici Upravnog odbora održanoj u ponedeljak. S obzirom da za rukomet 2012. godina ima izuzetan značaj koji počinje Evropskim prvenstvom za muškarce koje će se održati u Srbiji a završava Olimpijskim igrama u Londonu UO je zauzeo stav da je nepohodno da RS Srbije ima svog direktnog predstavnika u najvišim organima Olimpijskog komiteta Srbije.

Mile Isaković, rođen u Šapcu 17. januara 1958. godine, nekada "najbolje levo krilo Sveta", selektor ženske reprezentacije SCG, predsednik Skupštine Rukometnog saveza Jugoslavije, a sada šef stručnog štaba RK „Metaloplastika“ iz Šapca. Za reprezentaciju Jugoslavije nastupio je na 197 utakmica i postigao 768 golova. Kao reprezentativac osvojio je zlatnu olimpijsku medalju (Los Anđeles 1984), bio prvak Sveta (Švajcarska 1986), osvojio zlatnu medalju na Mediteranskim igrama 1983. godine, osvojio srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu (Dortmund 1982), srebrnu medalju na omladinskom Svetskom prvenstvu 1979. godine. Proglašen je za najboljeg rukometaša Jugoslavije 1985. godine.

Sa šabačkom "Metaloplastikom", za koju je nastupio na 287 utakmica, postigavši pri tom 1672 gola, osvojio je sve što se može osvojiti - šampion (6 puta) i osvajač Kupa (4 puta) Jugoslavije, dva puta šampion Evrope.

Biografija žive legende srpskog rukometa dovoljno govori o čoveku koga Rukometni savez Srbije predlaže za nosioca jedne od najviših funkcija u Olimpijskom komitetu sa nadom da će svojim znanjem i iskustvom dopirineti razvoju celokupnog srpskog sporta.

Takođe, na istoj sednici Upravni odbor doneo je odluku da tokom izbornih aktivnosti u Olimpijskom komitetu Srbije, Savez predstavljaju i zastupaju predsednik Upravnog odbora, gospodin Velimir Marjanović i generalni sekretar, gospodin Božidar Đurković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve