Nova vest
Rukomet

Nedelja, 08.06.2008.

21:47

Rukometašice Srbije na EP!

Izvor: Nina Kolundžija

Autor:Nina Kolundžija

Default images

Rukometašice Srbije plasirale su se na Evropsko prvenstvo koje se igra u Makedoniji pobedom nad Holandijom 31:28 u revanšu baraža u neizvesnoj završnici u Zaječaru. Prvi meč u Roterdamu završen je minimalnom pobedom domaćeg tima 24:23. Najefikasnija u našoj reprezentaciji bila je Jelena Erić sa 11 golova, a odlična je bila i Tanja Medved čijim pogocima je Srbija vratila vođstvo u finišu.

Igračice selektora Časlava Dinčića su odlično počele utakmicu. Do najvećeg vođstva u prvom poluvremenu 10:6 domaći tim dolazi u 18. minutu. Sjajnim golom Jelene Erić za 17:13 otišlo se na odmor.

Početkom drugog poluvremena srpske rukometašice su zaigrale još bolje i došle do prednosti od šest golova 22:16. Međutim, posle toga dolazi do naglog pada u igri što Holanđanke koriste za seriju od sedam golova za samo deset minuta i izjednačenje 26:26.

Srbija ponovo dolazi u vođstvo pogotkom Dragane Veraje i do tri minuta pred kraj igralo se gol za gol. Zahvaljujući odiličnim odbranama Slađane Đerić Holanđanke nisu stigle do prednosti.

Najvažniju ulogu u završnici meča imala je Tatjana Medved koja je postigla dva gola dva minuta pred kraj. Konačan rezultat postavlja Jelena Erić svojim jedanaestim golom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

86 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve