Gilbert: Nadalovih 10 RG impresivnije od Federerovih 18 GS

Dokazani teniski stručnjak Bred Gilber dao je interesantno viđenje odnosa između Gren slem titula Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

Izvor: B92

Utorak, 13.06.2017.

13:35

Gilbert: Nadalovih 10 RG impresivnije od Federerovih 18 GS
Foto: EPA STAFF

Španac je u nedelju deseti put trijumfovao na Rolan Garosu, osvojio je 15. Gren slem, više prestižnih titula ima samo Federer sa 18.

"Šta je impresivniji rezultat, Nadalovih 10 RG ili Federerovih 18GS", upitao je na Tviteru Gilberta jedan njegov pratilac, na šta je on odgovorio, "Oba su neverovatna, ali verovatno Nadalovih 10".

Amerikanac tokom igračke karijere nije osvojio nijedan Gren slem, najveće rezultate ostvario je plasmanima u četvrtfinale Vimbldona i US Opena, ali je stigao do 20 titula i četvrtog mesta na ATP na startu 1990.

Mnogo je poznatiji po tome što je kao trener "vaskrsao" karijeru zemljaka Andrea Agasija, dok trenutno radi kao teniski analitičar na prestižnoj američkoj sportskoj TV mreži ESPN.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: