Nova vest
Tenis

Nedelja, 28.05.2017.

09:00

Sada ništa nisam izgubio – turnir može da počne!

Vodi računa o stvarima i svim torbama – rečenica koju sam nebrojeno puta ponovio u sebi na ne baš tako dugom putovanju od Beograda do Pariza.

Izvor: Nikola Đukić

Autor:Nikola Đukić

Sada ništa nisam izgubio – turnir može da počne!
EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Dva i po sata leta, plus po sat na svakom od aerodroma, ne baš neko vreme da toliko puta sebi naredim da budem koncentrisan.

Ali nije čudo posle onoga što mi se desilo u januaru – znate i sami, prošao sam kroz pakao u Melburnu, kada sam izgubio torbu sa novcem i laptopom, ali sam ovoga puta to uspeo da izbegnem.

Tradicionalno, u Bulonjskoj šumi dan pred početak turnira posvećen je deci, a juče ih je bilo baš mnogo. Redovi su se čekali sa obe strane kapija, čitav kompleks bio je ispunjen dečjom grajom, zabavljači su se trudili da im ulepšaju svaki trenutak između terena, ali su oni najviše želeli da gledaju igrače.

Počelo je mečom Kristine Mladenović i Janine Vikmajer, smenjivali su se potom mnogi, među kojima i Simona Halep, Dominik Tim, Viktorija Azarenka, Fabio Fonjini, Garbinje Mugurusa… Međutim, vrhunac dana bio je trening Novaka Đokovića i Andrea Agasija koji su svi želeli da vide.

Klinci su mahnito trčali ka stadionu ‘Filip Šatrije’, najveći stadion bio je poprilično ispunjen, svi su želeli da se ogrebu za autrogram, a da je subota u znaku Đokovića svedoče prizori iz samog grada.

Gotovo na svakom autobuskom stajalištu u široj okolini teniskog kompleksa razvijeni su reklamni plakati "novog krokodila", a slično je i na periferiji grada, gde jedino kampanja novog parfema kompanije "Dior" može da se takmiči sa Novakovom.

Inače, ako želite da kupite majicu koju će nositi na ovogodišnjem Rolan Garosu, morate da izdvojite tričavih 95 evra.

U nedelju ipak sledi ono pravo, ono što su teniski zaljubljenici čekali nekoliko meseci. Svi smo tu, igrači sa trenerima, novinari i ostali ljudi "iza kulisa", pa i taj Pepe Imas. Turnir sada može zvanično da počne!

Do tog trenutka ostalo je otprilike dva sata, a prvog dana na terenu od srpskih tenisera naći će se samo Dušan Lajović. Ono što je važno jeste da ćete najzanimljivije mečeve moći da pratite u direktnom prenosu na televiziji B92.

Možda neki put u sledeće dve nedelje vidite i mene (ako nekog zanima evo me u gornjem desnom uglu treće fotografije), tome će se posebno radovati moji baka i deka, ali svakako nastavite da nas čitate. Od jutra je pred vama i tekst o jednoj od gorućih tema u Evropi – bezbednosti usled sve većeg broja terorističkih napada.

Nadamo se da nikakvih problema neće biti, a mi se čujemo već tokom dana!

Nikola Đukić (@NikolaDjukic43)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve