Nova vest
Tenis

Utorak, 24.05.2016.

14:58

Đoković za sat i po do drugog kola

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rutinski se plasirao u drugo kolo Rolan Garosa, pobedom nad Jen-Hsun Luom sa 6:4, 6:1, 6:1.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Đoković za sat i po do drugog kola
Beta/AP Photo/Michel Euler

Đoković je odigrao veoma siguran meč na startu drugog Gren slema i posle sat i po vremena završio posao.

Novak je, ako izuzmemo pad koncentracije u finišu prvog seta, bio veoma konstantan – zabeležio je 35 vinera i 22 neiznuđene greške, dok je Lu upisao 13 direktnih poena i čak 25 grešaka.

Tada je prošlogodišnji finalista napravio brejk za 4:3, ali je dozvolio rivalu da se momentalno vrati. Ipak, ponovo mu je oduzeo servis, potom odservirao za 1-0 i tada je meč prelomljen. Do kraja susreta na terenu je postojao samo jedan čovek za 41.Gren slem u nizu na kojem je prošao prvo kolo.

Bio je ovo njihov treći međusobni meč duel dvojice igrača, ali prvi posle šest godina. Đoković je poslednji obračun 2010. dobio sa 3-0, a prethodno je 2007. slavio 2-1.

Srpski igrač će u sledećoj rundi igrati sa Stivom Darsisom koji je u tri seta eliminisao Marsela Ilhana.

Otvoreno prvenstvo Francuske igra se za ukupni nagradni fond od 32 miliona evra, a titulu brani Stan Vavrinka.

Tok meča:

Momak iz Kineskog Tajpeha otvorio je meč svojim servisom, lako je došao do 1:0, a onda je Đoković uzvratio istom merom. Srpski igrač već u sledećem gemu došao je do prve brejk lopte, kada je Lu pogodio dobar servis, a onda se izvukao forhendima.

Sve do sedmog gema nije bilo previše uzbuđenja, Novak je osetio kako protivnik igre i napravio brejk u pravom trenutku. Dobrim riternima je došao do 0:30, potom pogodio kratku dijagonalu forhendom, a posle greške rivala poveo sa 4:3.

Međutim, ni tu nije bio kraj uzbuđenjima – prošlogodišnji finalista preciznim servisima stigao do 30:0, pa 40:15, ali je potpuno stao. Greškama je vratio protivnika u gem, ovaj pogodio dva veoma duboka i agresivna riterna, što mu je bilo dovoljno za ribrejk – 4:4.

Trenutno 95. igrač na ATP listi mogao je da povede, pošto je imao tri vezane gem lopte, ali je viđena ista situacija kao u prethodnom gemu. Novak je vezao pet poena i stigao na korak do seta. Ovoga puta nije bilo pada koncentracije – četiri dobra poena u nizu za 6:4.

Drugi deo igre počeo je sigurnim servis-gemovima na obe strane, pre nego što je Đoković ponovo napao drugi servis protivnika. Agresivnom igrom stigao je do 15:40, ali je Lu spasao obe brejk šanse dobrim servisima. Ipak, Novak dolazi do treće, koristi je i preuzima potpunu kontrolu – 2:1.

U sledećem gemu ispustio je samo jedan poen, a seriju je nastavio i u petom – držao je lopticu u igri koliko je bilo dovoljno, 32-godišnji momak je grešio i Srbin je poveo sa 4:1.

Produžio je seriju gemova i posle samo 28 mnuta osvojio i drugi set – 6:1.

Meč bi verovatno malo duže trajao da je Lu uspeo da pripreti u prvom gemu trećeg seta. Tada se, na servis Đokovića, igralo na razliku, ali brejk lopti nije bilo. Tu je i dužina meča određena – Đoković je vezao pet gemova, pre nego što se Jen-Hsun upisao, ali je duel bio odlučen i završen je posle tačno 90 minuta – 6:4, 6:1, 6:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

91 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve