Nova vest
Tenis

Nedelja, 29.05.2016.

09:00

Koreča za B92: Novak usmeren na sebe, Raonić će uzeti GS

Nekada drugi teniser sveta Aleks Koreča kaže za B92 da su navijači mnogo izgubili zbog povlačenja Rafaela Nadala.

Izvor: B92

Autor:B92

Koreča za B92: Novak usmeren na sebe, Raonić će uzeti GS
Getty Images

“Velika je šteta za turnir što Rafa nije tu, s njime je zanimljivije, svi smo pratili da li će on osvojiti desetu titulu, da li će ga Nole pobediti ili ne, to su bile interesantne priče... Ali ima još dobrih igrača osim njih – Mari, Vavrinka, Nišikori, i Tim sada igra vrlo dobro. Videćemo ko će na kraju uzeti titulu“, počeo je Koreča za B92.

Mnogi smatraju da je na Novaku sada dodatni pritisak, ali Španac nije saglasan sa time.

“Mislim da će se Novak fokusirati samo na sebe, ostaće veran svojim rutinama i siguran sam da još ne razmišlja o polufinalu, ne bi još razmišljao ni da je Rafa ostao u žrebu. Još ima prepreka do tada i Đoković će brinuti samo o svojoj igri“.

Endi Mari je u prva dva kola igrao pet setova, ali je u trećem kolu dobio sa 3-0.

“Za njega je dobro što je završio meč sa Karlovićem u tri seta, ali sa druge strane nije ni loše mučiti se malo na početku – borio se i kada mu nije išlo i uspeo je da pobedi, to su dobre vesti za njega. Još ne možemo da budemo sigurni da li će Endi biti umoran u eventualnoj završnici“.

U subotu je u centru pažnje bio meč Dominika Tima i Aleksandera Zvereva, igrača od kojih se očekuje da se u dogledno vreme nađu među najboljima.

“Obojica su neverovatni, divno ih je gledati, siguran sam da će biti u vrhu u budućnosti, i to u ne tako dalekoj budućnosti. Gledaćemo još mnogo njihovih mečeva u završnicama velikih turnira“.

Za kraj, pitali smo dvostrukog finalistu Rolan Garosa (1998, 2001) ko će biti sledeći prvi osvajač Gren slem titule.

“Uh, teško pitanje... Biram Raonića“, zaključio je Koreča kratki razgovor za B92.

Saša Ozmo (@ozmo_sasa)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d