Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 01.06.2015.

21:00

Novak: Znam šta treba da radim

Posle uvodna četiri meča, Novak Đoković u četvrtfinalu Rolan Garosa sastaće se sa Rafaelom Nadalom, devetostrukim prvakom u Parizu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Beta/AP

“Došli smo do tog meča koji je željno iščekivan. Biće izuzetno teško četvrtfinale i za mene i za njega, verovatno najveći izazov koji trenutno mogu da imam – pobediti Nadala na Rolan Garosu“.

Od našeg izveštača iz Pariza Saše Ozma

“Skor koji ima ovde dovoljno govori o tome – različiti su uslovi za igru na Garosu, zbog loptica i veličine centralnog terena u odnosu na druge turnire na šljaci. To ide njemu u korist i verovatno je to jedan od faktora što je toliko uspešan ovde“, izjavio je Đoković.

U poslednje tri godine baš je Nadal bio nepremostiva prepreka za Novaka, dva puta u finalu i jednom u polufinalu.

“Imao sam nekoliko mečeva u kojima sam bio blizu da ga pobedim, pogotovo onaj iz 2013. u kojem smo igrali pet setova. To mi uliva nadu da mogu da pobedim. Samopouzdanje koje imam posle velikog broja pobeda sigurno će mi pomoći, pokušaču psihički da budem čvrst, da držim visok intenzitet i da imam pozitivan, pravilan pristup meču u svakom pogledu. Dug je meč, na tri dobijena seta, Nadal na šljaci – svestan sam da moram da igram na vrhuncu kako bih ga pobedio, ali znam šta treba da radim“, dodao je Novak.

Goran Ivanišević rekao je za B92 da bi nekog nazvao ludim da mu je kazao da će Đoković i Nadal igrati tako rano na Garosu, ali i to se desilo.

“I on sigurno oseća veliki pritisak. Jeste malo čudna situacija što se sastajemo u četvrtfinalu, i on i ja smo na vrhuncu karijera u poslednjih pet godina. Trenutno stanje na ATP listi nije realno, ali dobro, tako je kako jeste i moram da se suočim sa time, baš kao i on – sigurno ni za njega ovo nije najpoželjniji žreb“.

Đoković je u osmini finala savladao Rišara Gaskea sa 6:1, 6:2, 6:3.

“Prva tri gema trajali su duže od dvadeset minuta, mislim da sam tu uspeo da slomim njegov otpor, fizički pre svega – on nije fizički preterano spreman, više igra na talenat i veštinu udaraca koje poseduje. Takođe, dva duga meča koja je imao uticali su na njega da ne bude svež. Posle tog trećeg gema stvari su došle na svoje mesto, on se povukao i počeo da pravi greške, a ja sam podigao nivo igre. Bio sam vrlo čvrst sa osnovne linije, nisam mu davao priliku da predvidi moje udarce“, zaključio je Novak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

103 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve