Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 25.05.2015.

23:11

Dan III: Novak, Jelena, Nenad i Dušan

Trećeg dana na Rolan Garosu na teren će četvoro srpski tenisera, po dvoje u singlu i dublu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Beta/AP Photo/Francois Mori

U pojedinačnoj konkurenciji igraće Novak Đoković i Jelena Janković, a u dublu će nastupiti Dušan Lajović i Nenad Zimonjić.

Najbolji svetski teniser Novak Đoković bi oko 14h trebalo da počne duel prvog kola sa Jarkom Nieminenom. Đokovićev meč je treći po redu na centralnom terenu, posle duela Kvitova – Eraković i Nadal – Halis.

Novak se do sada pet puta sastajao sa 33-godišnjim Fincem i izgubio je samo jednom. Oba duela na šljaci dobio je srpski teniser, a poslednji put sastali su se u Monte Karlu pre dve godine kada je bilo 6:4, 6:3.

Jelena Janković stigla je u promenljivoj formi u Pariz, a u prvom kolu je čeka okršaj sa Bugarkom Sesil Karatančevom. Zanimljivo je da je malo poznata Bugarka dobila jedini međusobni duel sa Jankovićevom i to ubedljivo (6:2, 6:1), ali je taj meč odigran pre deset godina.

Karatančeva je trenutno 106. na svetu i srpska teniserka će u svakom slučaju biti veliki favorit. Meč je postavljen na teren broj tri, treći je po redu posle dva muška singla.

Poslednji meč na terenu broj 11 igra Nenad Zimonjić koji zajedno sa Marcinom Matkovskim počinje takmičenje u konkurenciji parova duelom sa Markusom Danielom i Stivom Darsisom. U utorak u dublu startuje i Lajović, on i Santijago Hiraldo na terenu broj 14. igraju drugi meč dana protiv Tristana Lamasina i Johana Tatlota.

Program će u utorak biti veoma zanimljiv, pošto će osim srpskih tenisera na teren i Rafael Nadal, Petra Kvitova, Serena Vilijams, David Ferer, Karolina Voznijacki, Rišar Gaske, Eženi Bušar...

Filip Šatrije (početak u 11h):

Petra Kvitova – Marina Eraković
Kventin Helis – Rafael Nadal
Novak Đoković – Jarko Nieminen
Serena Vilijams – Andrea Hlavačkova

Suzan Lenglen (početak u 11h):

Lukaš Lacko – David Ferer
Karin Knap – Karolina Voznijacki
Rišar Gaske – German Giguonjon
Kristina Mladenović – Eženi Bušar

Teren broj 1 (početak u 11h):

Kiki Bertens – Svetlana Kuznjecova
Žeremi Šardi – Mihael Berer
Andrea Petković – Šelbi Rodžers
Grigor Dimitrov – Džek Sok

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu