Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 25.05.2015.

15:10

Heroj dana (I): Harizmatični Kipranin

Prvog dana takmičenja na Rolan Garosu nije bilo iznenađenja, ali se jedno ime ipak izdvaja od ostalih.

Izvor:

Autor:

Default images
Beta/AP Photo/Francois Mori

Reč je o harizmatičnom Kipraninu Markosu Bagdatisu, koji je u tri seta eliminisao 25. nosioca iz Hrvatske Iva Karlovića – 7:6(6), 6:4, 6:4.

Duel dva veterana trajao je dva časa i dvadesetdva minuta, a Markos je čine se prelomio duel u taj-brejku prvog seta, kada je iskoristio tek četvrtu šansu vrednu vođstva.

Prethodno je šansu za brejk protiv visokog rivala strahovitog servisa imao već u drugom gemu, ali je Ivo uspeo da se spase, da bi se pred taj-brejk i sâm suočio sa situacijom da izgubi servis – ali je ostao staložen.

Kipranin je drugi deo igre otvorio u istom ritmu, pošto je ubrzo stigao do teškog brejka i vođstva od 3:1. Međutim, dozvolio je 36-godišnjem rivalu da se vrati u meč. Ipak, Karlović mu je uskoro uzvratio istom merom. U najvažnijem trenutku, kada je servirao za vođstvo od 5:4, napravio je dve greške iz servisa, a Bagdatis tek petu šansu pretvorio u novo vođstvo.

Nije imao problema da na svoj servis stigne do dva seta viška, da bi treći set otvorio na najbolji mogući način protiv indisponiranog rivala – novim oduzetim servisom. Prednost je uspešno sačuvao do samog kraja i potpuno zasluženo prošao dalje.

Pedesetdeveti teniser sveta iz Limasola naredni rival biće Damir Džumhur iz Bosne i Hercegovine, kome je Mihael Južni predao meč prvog kola. On će na svom desetom nastupu na pariskom Gren Slemu pokušati da nadmaši svoj najbolji rezultat iz 2007 godine, kada ga je u šesnestini finala eliminisao Igor Andrejev.

Opširnije o Kipraninu čitajte u tekstu našeg Saše Ozma, a tokom večeri imaćete priliku da pročitate i eksluzivan intervju pravo iz Pariza za B92.

Takođe, sva dešavanja iz teniskog kompleksa Rolan Garos možete pratiti putem našeg LiveBloga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu