Nova vest
Tenis

Nedelja, 30.05.2010.

18:26

Voznijacki i Skjavone za mesto u polufinalu

Treći nosilac Karolina Voznijacki pobedila je Flaviju Penetu iz Italije sa 7:6 (7-5), 6:7 (4-7), 6:2 u osmini finala Rolan Garosa.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Voznijacki će u četvrtfinalu igrati sa još jednom Italijankom, pošto je Frančeska Skjavone dobila 30. nosioca Mariju Kirilenko sa 6:4, 6:4. U jedinom dosadašnjem meču, pre dve godine u Cirihu, Skjavone je savladala Voznijacki sa 2-0 u setovima.

Frančeska Skjavone je izjednačila svoj najbolji rezultat sa Gren Slemova, celih devet godina nakon što je prvi put stigla do četvtfinala Rolan Garosa.

Italijanka je odlučujući brejk u meču sa Kirilenko napravila u desetom gemu drugog seta i pobedu je zapečatila bekhend vinerom. Pre toga je Ruskinja uspela da od 1-4 stigne do izjednačenja, ali za totalni preokret nije imala snage i sreće.

Skjavone je takođe stizala do četvrtfinala US Opena 2003. godine i Vimbldona prošle.

Meč između Karoline Voznijacki i Flavije Penete trajao je tačno tri sata, a u dugim razmenama sa osnovne linije Dankinja je izašla kao pobednik. U prvom setu Peneta je imala dve set lopte, ali je Karolina bolje igrala u ključnim trenucima i na kraju je slavila u taj brejku.

Malo je nedostajalo da sličan epilog vidimo i u drugom setu – Italijanka je vodila sa 5-3, potom je propustila dve set lopte u dva različita gema, ali se Peneti na kraju isplatila agresivna igra i uspela je da slavi u taj brejku.

Tokom celog meča Voznijacki se neverovatno branila, a Italijanki je ponestalo snage za napade u trećem setu, pa je Dankinja relativno lako slavila u odlučujućem setu.

Dankinja je prvi put prošla treću rundu u Parizu, a sada je stigla i u četvrtfinale. Prošle godine je na US openu bila vicešampionka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu