Nova vest
Tenis

Četvrtak, 03.06.2010.

15:40

Zimonjić i Nestor u finalu

Srpski teniser Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor plasirali su se u finale Rolan Garosa u dubl konkurenciji.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Beograđani su u polufinalu savladali Južnoafrikanca Veslija Mudija i Belgijanca Dika Normana sa 2:0 (6:0, 6:3) u setovima, posle samo 55 minuta igre. Ovo je drugo finale srpskog tenisera na ovogodišnjem Rolan Garosu, pošto je ranije izborio meč za titulu u konkurenciji mešovitih parova sa Slovenkom Katarinom Srebotnik. Protivnici će im biti Austrijanac Julijan Noul i Kazahstanka Jaroslava Švedova.

Srpsko-kanadski dubl je u prvom setu odigrao bez greške protiv branilaca titule Mudija i Normana, koji u prvom setu nisu uspeli da osvoje ni jedan gem. Zimonjić i Nestor su snažnim servisima od starta oduzeli protivnicima svaku šansu, a prilikom prijema servisa bili su odlični su ih služili ritern udarci.

Zimonjić i Nestor su imali 92% osvojenih poena na ubačeni prvi servis (22/24), naspram 48% (14/29) Mudija i Normana. Odnos u as poenima 6:3, ukupan broj osvojenih poena 58:31 za pobednički dubl.

Zimonjić i Nestor će se u borbi za titulu sastati sa Čehom Lukasom Dluhijem i Indijcem Leanderom Paesom, koji su bili bolji u prvom polufinalu od Austrijanca Julijana Noula i Izraelca Endija Rama sa 6:4, 6:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu