Nova vest
Tenis

Petak, 28.05.2010.

13:58

Đoković ubedljivo do trećeg kola, na redu Hanesku

Najbolji srpski teniser Novak Đoković pobedio je Keija Nišikorija iz Japana sa 6:1, 6:4, 6:4 u drugom kolu Rolan Garosa.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Novakov rival u trećoj rundi biće Viktor Hanesku iz Rumunije, koji je sa 3-0 u setovima dobio Jurija Ščukina iz Kazahstana.

Meč sa Nišikorijem bio je mnogo teži nego što rezultat pokazuje, trajao je dva časa i 40 minuta, ali je odlučio Đokovićev kvalitet i veća koncentracija u presudnim trenucima, naročito u finišu trećeg seta.

Đoković je odlično počeo meč – servis ga je odlično služio, igrao je raznovrsno, a tome je doprineo i rano napravljeni brejk. Već u trećem gemu Novak je došao do tri uzastopne brejk lopte, a iskoristio je treću nakon što je Nišikori poslao slajs iz forhenda u aut.

U naredna dva seta 20-godišnji Japanac je pokazao zašto ga smatraju budućnošću svetskog tenisa, a verovatno bi i do sada imao više uspeha da ga povreda desnog lakta nije sprečila da igra tokom najvećeg dela prošle sezone.

I u drugom setu Đoković prvi stiže do brejka, ovoga puta u petom gemu. Ipak, Nišikori se vraća u sedmom gemu iako je Novak imao tri vezane gem lopte. Japanca je odlično služio forhend u tim momentima, a duplom servis greškom Novak mu je dao brejk loptu. Potom je spasao tu, ali ponovo duplom dao novu šansu Japancu, koja biva realizovana i rezultat je 4:4.

U sledećem gemu Nišikori je odigrao tri nekontrolisana forhenda, što je Đoković iskoristio i došao u situaciju da servira za set. Japanac se borio i u desetom gemu, ali je Novak ipak poveo sa 2-0 nakon što je realizovao petu set loptu.

Najjači otpor Nišikori je pružio u trećem setu. Posle rane razmene brejkova, Japanac je preuzeo kontrolu u razmenama sa osnovne linije, a do tada odličnom forhendu pridružio se i bekhend. Pri rezultatu 4:3 Nišikori je imao četiri brejk lopte, ali se Đoković skoro svaki put izvukao preciznim servisom, što bi moglo da bude vrlo bitno za nastavak turnira.

Potom je Novak napravio brejk, iako je Japanac imao nekoliko gem lopti, a zatim je bez problema osvojio servis-gem za konačni trijumf.

Naredni Đokovićev rival je 28-godišnji Viktor Hanesku, četvrtfinalista Garosa iz 2005. godine, kojeg je Novak sva tri puta savladao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu