Nova vest
Tenis

Četvrtak, 20.05.2010.

17:38

Alisa Klejbanova za B92: "Moram raznovrsnije na šljaci"

Alisa Klejbanova je teniserka koja se nalazi u velikom usponu. Snažna, 20-godišnja Ruskinja je ove sezone u Kuala Lumpuru osvojila prvu titulu u karijeri, a u martu je bila 22. na WTA listi. Klejbanova u intervjuu za B92 govori o svom stilu igre, najlepšim momentima u karijeri, sličnosti sa Lindzi Devenport…

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Koje su najveće vrline i nedostaci u tvojoj igri?

“Imam snažno telo, moja igra je definitivno brza i agresivna. Imam mnogo samopouzdanja sa osnovne linije, a servis mi je oružje. Nastavljam da radim kako bih poboljšala svoju igru na šljaci jer je na toj podlozi teško forsirati moj način igre”.

Koji su favoriti za osvajanje titule na Rolan Garosu?

“U tenisu je danas veoma velika konkurencija, tako da je vrlo teško davati prognoze. Skoro svako može da pobedi svakogam, ali rekla bih da je Žistin Enan jedna od najboljih na šljaci, a sestre Vilijams su dve trenutno najbolje teniserke na svetu. Ipak, verujem da uvek može da dođe do iznenađenja”.

Koja su tvoja očekivanja na Otvorenom prvenstvu Francuske?

“Prošle godine ništa nisam uradila (poraz u prvom kolu), tako da nemam šta da izgubim. Imala sam povredu posle Majamija, tako da nisam igrala mnogo mečeva u poslednje vreme. Samo da želim da uživam u turniru i da odigram najbolje koliko trenutno mogu”.

Rekla si, tvoja igra nije najpodobnija za šljaku. Kako planiraš to da nadoknadiš?

“Radim na tome, moram da igram raznovrsnije, a ne da pobeđujem samo tako što koristim svoju snagu”.

Koji je najbolji trenutak u tvojoj karijeri?

“Imam nekoliko divnih momenata do sada – npr. plasman u osminu finala Australijan opena 2009. i skorašnja pobeda nad Srbijom u FED kupu, bio mi je to prvi put da sam igrala odlučujući meč za reprezentaciju. Naravno, tu je u prvi trofej u karijeri u Kuala Lumpuru”.

A najgori trenutak?

“Bilo je nekih razočaravajućih poraza, ali oni su uvek motivacija za dalji rad. Mislim da je povreda najgora stvar koja može da se desi profesionalnom sportisti jer onda ne možeš da se takmičiš i izbaci te iz posla koji voliš i za koji živiš”.

Koji su tvoji ciljevi za ostatak sezone?

“Moj plan za ovu godinu je da odigram što više mečeca, da nastavim da popravljam svoju igru i da uđem u Top20”.

Koji je najteža protivnica protiv koje si igrala?

“Danas je svaka rivalka teška, celokupni ženski tenis se značajno poboljšao, tako da nikada nije lako pobediti. Zato ne mogu da izdvojim nijednu protivnicu”.

Mnogo ljudi kaže da tvoja igra podseća dosta na Lindzi Devenport. Šta misliš o tome?

“Čula sam to mnogo puta tokom proteklih godina. Ponosna sam što me porede sa tako velikom igračicom i to mi daje interesantne zamisli kako da poboljšam igru”.

Kakva si osoba van teniskog terena?

“Volim mnogo da čitam, da gledam filmove i da budem sa prijateljima. Takođe, volim prirodu – šetnje po šumama, planinama, jezerima i drugim tihim, opuštajućim mestima”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu