Nova vest
Tenis

Utorak, 18.05.2010.

23:28

Sem Kveri za B92: "Volim golf, plažu i bejzbol"

Sem Kveri je američki teniser koji se možda nalazi u životnoj formi – od 17. maja je 21. teniser na svetu, što mu je najbolji plasman ikada. Momak iz San Franciska do sada je u karijeri osvojio četiri titule, uključujuči i Srbija open, a u intervjuu za B92 Kveri govori o svojim interesovanjima izvan tenisa, nedostacima u igri, utiscima iz Beograda...

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Nedavno si u Beogradu osvojio prvu titulu u karijeri na šljaci. Kako gledaš na taj turnir?

“Bila je to neverovatna nedelja. Nije mi bilo drago što sam igrao sa svojim prijateljom Džonom (Iznerom) u finalu, ali obojica smo imali sjajnu sedmicu. Veoma sam ponosan što sam i na šljaci uspeo da osvojim titulu”.

Da li su ti se dopali ljudi i atmosfera u Beogradu?

“Da, i te kako. Već sam igrao Dejvis kupu u Beogradu i navijači su taj okršaj učinili neverovatnim. Bilo je malo manje bučno i intenzivno tokom turnira jer su Novak i Troicki ispali, ali zaista bih želeo da dođem i naredne godine. Nadam se da ću igrati dobro i na Rolan Garosu”.

Koji su ti ciljevi za ostatak sezone?

“Najviše bih voleo da budem među prvih 16 nosilaca na US openu u Njujorku”.

Imaš odličan servis, kao i forhend. U kojim segmentima igre vidiš prostor za napredak?

“Mislim da bih mogao dodatno da popravim rad nogu. Takođe, radim na popravljanju voleja i na tome da ostanem siguran tokom celog meča. Uvek postoji mnogo mogućnosti za progres i pokušavam da nađem način da poboljšam svoju igru”.

Šta bi trebalo da učiniš kako bi ušao u Top10 i došao do završice nekog od Gren slem turnira?

“Moram da ostanem veoma agresivan i koncentrisan. Moram sve da popravim, ali treba da idem postepeno, udarac po udarac. Još uvek sam mlad, tako da imam vremena, energije i rešenosti da napredujem”.

Koja su tvoja interesovanja osim tenisa?

“Volim da igram golf sa drugarima ili da samo uživam sa prijateljima. Živim blizu plaže u Kaliforniji, tako da je uvek lepo samo sedeti na plaži i uživati. U bejzbolu navijam za Dodžerse i trudim se da idem na utakmice što je češće moguće”.

Čujem da ti i Džon Izner dobro igrate košarku, ko je bolji?

“On misli da je on, ja mislim da sam ja bolji. Veoma smo takmičarski nastrojeni među sobom – čak se i takmičimo ko ima više ‘fanova’ na fejsbuku”.

Da li će Nadal osvojiti Rolan Garos ili imaš nekog drugog na umu?

“Sigurno da je Rafa u vrlo dobroj formi, ali uvek se mora obratiti pažnja na ostale pretendente na titulu kao što su Federer, Monfis, Đoković, Soderling itd.”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu