Nova vest
Tenis

Subota, 07.06.2008.

22:03

Rafael Nadal: "Favoriti ne postoje"

Iako je na šljaci Rafael Nadal veliki favorit čak i protiv Federera, Španac skromno odvraća svetla reflektora sa svog besprekornog učinka na šljaci. "Ne osećam se kao favorit. Ne verujem u favorite. Mislim da je favorit onaj koji će sutra držati trofej, a ostale priče nisu bitne. Ko je favorit, on, ja? Uopšte me nije briga. Važno je ko će sutra igrati bolje, a sve ostalo su prazne reči. Verujem da u takvom finalu ne može postojati favorit.", rekao je svetski broj dva. Ono što dvadesetdvogodišnjak koji pokušava da osvoji svoju četvrtu uzastopnu Rolan Garos titulu ne može poreći, jeste statistika koja mu ide u prilog. Od devet mečeva koji su on i Federer odigrali na šljaci, Nadal je dobio osam, uključujući i tri meča na Rolan Garosu. Jedini poraz mu je bio prošle godine u finalu Hamburga. Ove godine Španac je u finale stigao bez izgubljenog seta, što je pre njega za rukom pošlo samo Bjornu Borgu i Iliju Nastaseu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Sa druge strane, Federer je igrao promenljivo, naročito u polufinalu protiv 59. igrača sveta Gaela Monfisa.

Nadal je priznao da ne zna kakvu će taktiku Federer u nedelju upražnjavati na terenu, pošto se udružio sa novim trenerom Hoseom Iguerasom, u pokušaju da sa trona Pariza svrgne "kralja šljake".

"Naravno da morate da se prilagodite igri protivnika- verovatno ću pokušati da mu napadnem bekhend, i igram što duže poene. Ipak, ne želim da se koncentrišem samo na to, jer se tako i gube poeni. Tenis je drugačiji od timskih sportova. Na terenu ste sami, i tako je lakše. Ne postoji mnogo stvari koje treba da izmislite, jer je kao sport poprilično jednostavan.

Kada priča o spostvenoj igri, Nadal konstatuje da je bio razočaran svojom formom sa početka turnira, kada je u prvom kolu igrao protiv Brazilca Tomaža Belučija, koji je ipak dobio u tri seta. Maljorčanin se najviše žalio na sopstveni forhend, koji mu je inače najjače oružje.

"Malo po malo, uspeo sam da stabilizujem forhend. Što se bekhenda tiče, mislim da mi je to išlo bolje i bolje kako je meč odmicao. Svim ostalim sam zadovoljan. Ponekad se suočavam sa izazovima, naročito na servisu, ali igram dobro sa osnovne linije, i ne brinem se", zaključio je Nadal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve